Valken D2 en De Blokkers D5 in evenwicht

Na een reeks van overwinningen heeft Valken D2 in de uitwedstrijd tegen Blokkers D5 de punten moeten delen. Het werd 2-2 in een heel spannend duel. Op weg naar de Gildeweg in Blokker wisten de D2’ers al dat hun een zware beproeving stond te wachten. De Blokkers D5 stond in de ranglijst boven De Valken en iedereen zou dus goed moeten spelen om ook tegen de geelzwarten succes te behalen. En dat zou ook gebeuren.

Na het beginsignaal werd al zichtbaar dat De Blokkers D5 een sterk team heeft. Met mooie combinaties werd De Valken onder druk gezet, maar steeds weer lukte het de bal weg te werken of stond doelman Bart van Dulmen goed tussen de palen om de ballen tegen te houden.

Als De Valken onder de druk vandaan kwam en de aanval zocht werd het zelf ook gevaarlijk . Via een paar scherpe counters kwam Nick Vriend een paar keer in scoringspositie, maar De Blokkers kon nog net ingrijpen. De kansen werden niet altijd goed aangegrepen, maar De Blokkers-defensie zat er ook bovenop.

De ruststand was 0-0 en het was nog onvoorspelbaar welke kant de wedstrijd, die onder gure weersomstandigheden werd gespeeld, zou uitgaan.
De Valken kwam na rust goed uit kleedkamer 19, want van verslapping was geen sprake. Zelfs met wat meer overtuiging zochten onze jongens de aanval. Bij een diepe bal op Nick Vriend kwam de beloning. De spits maakte na een lange sprint met de verdedigers op zijn hielen koelbloedig af.

Heel lang kon De Valken niet genieten van de voorsprong. Bij een snelle tegenaanval wist De Blokkers te profiteren van enige verwarring in de verdediging. Die kans liet De Blokkers niet liggen: 1-1.

De vraag was hoe D2 deze tegenslag zou verwerken. Dat ging prima. Iedereen deed er weer een schepje bovenop en de duels waren pittig. Het was geen toeval dat coach Sam Meissen drie keer met de waterzak het veld in moest, want zijn spelers gingen er vol tegenaan.

Bij een flipperkastmoment voor het doel van De Blokkers ging de bal steeds heen en weer en kwam voor de voeten van menige Valken-speler. Uiteindelijk wist Nick Vriend in de mêlee van spelers zijn tweede doelpunt erin te tikken. Opnieuw een voorsprong, maar net als De Valken liet ook De Blokkers het hoofd niet hangen.

De kleinste speler van het veld ging er vlak voor tijd nog een keer pijlsnel vandoor en wist iedereen te verrassen met een boogbal van afstand, waar keeper Bart van Dulmen geen vat op kreeg. De Blokkers maakte zo dus gelijk.

Bij het verlaten van het veld na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter waren spelers en publiek het erover eens dat deze goede en spannende wedstrijd een terechte uitslag had gekregen: 2-2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken