DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Veteranen resoluut naar overwinning tegen Zouaven

De veteranen speelden zondag 21 november op het Frank-en-Ronald-de-Boer-veld tegen Zouaven veteranen 1. Gerekend naar verliespunten was Zouaven de virtuele koploper van de competitie, dus De Valken was gewaarschuwd. Het bekerduel begin september was met 4-1 gewonnen, maar dat betekende op voorhand geen garantie voor nieuw succes.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Zouaven heeft veel loopvermogen in de ploeg, maar De Valken zette er een goede organisatie tegenover. Tot echte kansen kwamen de Strekers niet, maar een van de vloeiende aanvallen van De Valken leverde voor onze veteranen wel een doelpunt op. Eddy Bakker gaf een fraaie steekbal op Sjaak Laan die zich met de bal aan de voet in de beste scoringspositie manoeuvreerde en beheerst binnenschoot: 0-1. Werkelijk een prachtige aanval met voetbal zoals het gespeeld moet worden.

In de tweede helft kwamen er enige omzettingen in de ploeg. Ben Vroling viel in en later nog Sjaak Koster. Eerder verving Frank Hand al Gerard Laan, die met blessures kampt. Ondanks de wisselingen in de ploeg, bleef het team goed voetballen. Ook de spitsen zakten wat meer in om de lopers van de Zouaven beter op te kunnen vangen.

Vrij vroeg in het tweede bedrijf volgde een tweede Valken-goal. Ron Laan kwam terug uit de spits en wist Ben Vroling in de loop aan te spelen, die deze kans vakkundig benutte. De luxe van de 2-0 hield geen stand, want helaas ging keeper Wilfried Laan in de fout op een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Zouavenkant. Wilfried Laan had de moeilijke taak de geblesseerde Theo Hofland te vervangen, maar dat ging hem goed af. De tegentreffer was een schoonheidsfoutje,maar verder keepte Wilfried Laan heel zeker en in de slotfase had hij nog een geweldige save.

Op dat moment was het al 3-1. Jan Koster speelde vanuit het middenveld een bal hard en laag richting de voorhoede, Ron Laan liet de bal lopen en opnieuw kwam Ben Vroling daardoor in kansrijke positie. Ben Vroling verkeert al een paar weken in prima vorm en ook deze bal ging het Zouavendoel in. Er waren nog wel meer mooie aanvallen, maar dan was de voorzet niet goed of net niet goed genoeg. Toch waren de veteranen na afloop goed te spreken. Er was goed gevoetbald en in het klassement waren prima zaken gedaan met deze overwinning.

Volgende week komt de kans revanche te nemen op Always Forward voor het gelijkspel van vorige week. Met de juiste instelling en inzet moeten de veteranen ook dan een goede kans maken. Gelet op het lege programma volgende week, ziet het er naar uit dat het veteranenduel de enige wedstrijd is die zondag bij De Valken thuis wordt gespeeld. Voor iedereen die toch een bal wil zien rollen, een prachtige kans om eens een wedstrijd van de veteranen te aanschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com