DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: zat. Simone Hand (06-15211021), zon. Frank Hand (06-53890680) Agenda: Vrijwilligersavond 12 april Programma: handbal | voetbal Uitslagen: handbal | voetbal

Valken 1 verliest doelpuntrijk oefenpotje

Valken 1 heeft gisteren een oefenwedstrijd afgewerkt tegen Westfrisia. De tegenstander speelt een klasse hoger dan de Roodgroenen. Een aardige test derhalve voor de mannen van Kees Broers om te kijken of het niveau 4e klasse al haalbaar is. Bij Westfrisia speelden ouden bekenden mee in de personen van Mike Leegwater en Sebastiaan Redeker. Eerstgenoemde was zelfs aanvoerder.
Ondanks de kou en een lastig bespeelbaar veld, vond de wedstrijd doorgang. Dat niet alle pijlen op scherp stonden bewees het gemak waarmee spelers te laat kwamen en de gezapige sfeer vooraf. Tel daarbij op dat nog geen 20 mensen de kou trotseerden om naar dit potje voetbal te komen kijken en de setting moge u duidelijk was. Men was meer geïnteresseerd of ASV – Medemblik doorging dan wat de opstelling was. Opvallende aanwezige was Doelman Dekker. Hij fungeerde als vervanger voor de vaste doelmannen die om verschillende redenen niet mee konden doen.
Het eerste half uur deed Valken het redelijk tot goed. Westfrisia speelde niet geweldig en gaf Valken gelegenheid om te voetballen. Paul Dalmulder maakte al snel de 1-0 na een fout in de Enkhuizer achterhoede. Westfrisia kwam niet veel later op gelijke hoogte, maar een knap schot van Edwin betekende een nieuwe voorsprong: 2-1. Westfrisia oogde in die fase wat geïrriteerd. Met name Mike ventileerde zijn frustraties door middel van onnodig lang gemekker tegen de scheids. Een vos verliest wel zijn haren (lees: staartje), maar niet zijn strekken. Het laatste kwartier kwam de klad in de goede voornemens van Valken. De tegenstander kreeg vrij spel en scoorde liefst driemaal. Ruststand 2-4.
Na rust volgden vele wissels aan beide kanten. Met de breedte van de selectie zit het wel goed, want het spel aan Hemmer kant werd er niet slechter op. Chris miste een penalty, dat bleek een dure fout, want een kwartiertje later lag de bal er aan de andere kant wel in: 2-5.
Het laatste kwartier deed Valken nog van zich spreken. Dankzij doelpunten van Paul en Bart werd de Enkhuizer voorsprong plotseling tot 1 doelpunt verkleind. Good old Heime Vis besliste het matte duel door Doelman Dekker handig te omspelen en binnen te schieten. Eindstand: 4-6.
De uitslag vormde een nieuwe bewijs dat beide ploegen niet op het scherpst van de snede opereerden. Dat Valken zich dit in de competitie niet kan mag duidelijk zijn. De omstandigheden waarin gevoetbald moest worden waren ook niet makkelijk en wat je ook probeert, een oefenwedstrijd geeft toch niet die adrenaline wat een competitiewedstrijd geeft. Het is ons allen vergeven zullen we maar zeggen.
Volgende week staan we op de schaats en niet op voetbalschoenen. Het heeft er alle schijn van dat dit kalenderjaar niet meer gevoetbald gaat worden. Ik ben echter geen weerman, dus voor alle zekerheid zal ik nogmaals vermelden dat 12 december de belangrijke uitwedstrijd tegen Victoria O. op het programma staat.
HOSV – Zwaagdijk werd nog wel gespeeld. Uitslag 0-2. Zwaagdijk klimt hierdoor naar de 3de plaats op slechts 1 punt van De Valken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-03-2024
Ochtend
Veronique/Ahmed Alkadro
Middag
Brady Opmeer/Maarten van Warmerdam

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Nobi Jonker, 02-03 (40 jaar)
Maaike Haijma, 03-03 (16 jaar)
Margreet van Dulmen, 04-03 (54 jaar)
Majel Langedijk, 04-03 (24 jaar)
Morris Laan, 05-03 (20 jaar)
Dieuwertje Karsten, 06-03 (39 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com