Gedeelde koppositie maar geen winterkampioenschap voor de F2

Ingezonden verslag door Theo:

Zaterdagmorgen 15 januari togen de dappere strijders van F2 naar Hoorn voor een onverwacht toetje op een bloedspannende strijd om de koppositie in de derde klasse 06 van de KNVB.

Een competitie die gaandeweg een tweestrijd werd tussen VVS 46 F1 en onze F2 –pupillen.
Op 25 september waren de Oranjehemden te gast op het Valkencomplex en was er tevredenheid met de 2-2 uitslag.

Maar gaandeweg de speelronden ontwikkelde het spel van de Valken zich tot een genot voor de meegereisde supportersschare en tot schrik van de concurrenten uit de derde klasse 06. Hoewel de posities nog wel eens wisselden was er een ontwikkeling zichtbaar bij alle spelers en werd steeds vaker een blik op de ranglijst geworpen om te zien welke uitslag naaste concurrent VVS 46 F1 had neergezet.

Ons team: daar was achterin het ijzersterke verdedigingsblok gevormd door Ryan de Wilde en Daan van de Akker, wiens corners paniek zaaiden in menig strafschopgebied. Op het middenveld had je de brekers en architecten Robin Obdam, die nog maar net aan het team was toegevoegd, en Salem Braas, de kilometervreter. Dan was er de op elke plaats inzetbare Twan van Dulmen en de ongrijpbare Finn Schipper, de publiekslieveling die met zijn weergaloze dribbels vele goals mocht inleiden. Met de vlugge Stan Degeling op links en Thomas Lakeman op rechts had Valkens eigen sluipschutter Tom Groot een ideale aanvoerlijn voor datgene waar de supporters graag voor kwamen: scoren!

En gescoord werd er! 7-0 tegen Westfriezen, 9-1 tegen Always Forward. En er was de hartverwarmende inzet, de strijd voor en met elkaar. En er was spelplezier en respect voor de tegenstander. En zo kwam met de decembermaand de ontknoping van de derde klasse 06 dichterbij.

18 december stond met vette letters op de kalender: uit tegen VVS 46. maar de dag kondigde zich aan met sneeuw en nattigheid: wedstrijd afgelast. En dan is zo’n (half jaars) competitie ineens afgelopen en vind je jezelf terug op een gedeelde eerste plaats.

En met een nieuwe indeling voor het komend voorjaar: tweede klasse 09. Maar dan staat er nog één wedstrijd in januari…tegen HSVSport 1889.? Zou het dan toch nog…..

In de eerste helft golft het spel wat op en neer. Stan laat met zijn rushes zien er weer zin in te hebben. Ryan is weer een onneembaar blok achterin en keeper Twan heeft niet veel te doen, maar wat ie doet doet ‘ie prima. Het lijkt wel of onze spelers alweer sterker zijn geworden: er worden een aantal pittige duels uitgevochten… Finn pingelt zich weer een weg richting doel en halverwege de eerste helft breekt Tom Groot de ban: 1-0.

De tweede helft drukken onze Valken, gesteund door de wind, de tegenstanders met de rug tegen de muur. Salem en Robin zijn heer en meester over het middenveld en Daan weet met zijn geplaatste lange ballen steeds weer voor gevaar te zorgen. Thomas is een plaag voor zijn tegenstander en het duurt ook niet lang of Finn laat de 2-0 aantekenen. Het derde doelpunt van Tom Groot is een schoonheid: aannemen, tegenstander op het verkeerde been en dan leep afmaken. Met de 3-0 in de tas gaan we huiswaards …wachten op een bericht uit Hoorn: wat was de uitslag van Forward tegen VVS 46 F1……..?

Ook VVS laat geen steek vallen: Hulde voor Spanbroek: de beker is voor jullie.

Wij stropen de mouwen op voor de voorjaarscompetitie. Het zal niet gemakkelijk worden maar met onze fantastische trainer Raymond de Wilde en onze gedreven coach Jochem Lakeman gaan ze nog wat beleven in de tweede klasse 09!

En als U denkt “ik heb eens zin om een enthousiaste ploeg te zien ballen” moet U ze maar eens in het echt komen bewonderen want ze zijn het bewonderen waard. Onze dappere strijders van F2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken