Veteranen geven Zouaven geen kans

Hoewel het veteranenteam over een ruime selectie beschikt, was het in de aanloop naar het thuisduel tegen De Zouaven nog lastig genoeg om het elftal samen te stellen.

Met Marco Bakker en op het laatste moment wedstrijdsecretaris Peter Bakker (die de tweede helft inviel), lukte het om het gemis van Eddy Bakker, Sjaak Laan, Siemon Versteeghen, Sjaak Koster, Timo Groot en Gerard Laan op te vangen.

Gerard Laan is geblesseerd en komt dit seizoen niet meer in actie. Wel was hij er om de ploeg te steunen als publiek en dat is te waarderen. Sowieso was er het nodige publiek langs de kant en dat is altijd leuk.

De Valken speelde met Theo Hofland op doel, achterin Wilfried Laan, Jan Koster, Piet Vriend en Willem Kramer. Frank Hand, Jos Verstraten en Frits Greuter bezetten het middenveld en voorin stonden Ben Vroling, Ron Laan en Marco Bakker geposteerd.

De Zouaven miste overigens ook wel een paar spelers en kwam daardoor minder sterk voor de dag dan in de uitwedstrijd in Grootebroek. In de eerste helft had De Valken een duidelijk overwicht, waarop De Zouaven met veel mensen achterin nog redelijk tegenstand kon bieden. Bij rust was de stand 1-0. Nadat het Zouavendoel was bestookt met schoten van afstand, kon Marco Bakker alert intikken omdat de keeper de bal niet onder controle kreeg.

In de tweede helft werd het spel bij vlagen veel verzorgder. Met combinatievoetbal van achteruit en slimme steekballen in de voorhoede, kwamen er kansen. Een van die kansen werd benut door Ron Laan die vrij voor de keeper de rust bewaarde en de 2-0 binnenschoot. Kort daarna was het opnieuw Marco Bakker die zijn geluk beproefde en een fraai schot in de bovenhoek zag belanden: 3-0.

Hoewel er veel goed ging, was opvallend hoe slecht de voorzetten werden gegeven. Vrijwel geen enkele voorzet kwam gevaarlijk voor het doel van de Strekers, waardoor de score beperkt bleef tot 3-0. Ook verdedigend zit het bij De Valken wel goed, met Piet Vriend en Jan Koster in het centrum achterin.

De uitslag is extra mooi omdat Zouaven in de subtop staat en bovendien vorige week punten heeft afgesnoept van Always Forward. Dit weekend liep WSV 30 tegen een nederlaag op tegen VVS ’46, waardoor de veteranen er goed voor komen te staan. Helaas liggen De Valken door afgelastingen twee duels achter op het schema van de concurrenten, maar in verliespunten uitgedrukt staat De Valken bovenaan.

Volgende week HSV Sport 1889 uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken