De Valken veteranen effectief naar volgende bekerronde

Op een regenachtige ochtend heeft De Valken veteranen zich weten te plaatsen voor de volgende bekerronde. Dit was zo’n ochtend waarop iedereen tot half tien op De Valken.com zit te kijken of het echt niet afgelast zou zijn. Om 10.15 omkleden en iedereen was verrast dat we toch een groot aantal spelers hadden hetgeen aan het begin van de week niet was verwacht. Nadat de scheids voor het begin had gefloten ging het spel heen en weer waarbij opviel dat het spel van De Valken slordig oogde. Met een louter aanvallend denkend middenveld kreeg de tegenstander veel ruimte en tijd in balbezit. Dit leidde overigens niet tot grote kansen. In tegendeel. Na een prachtige aanval over rechts met een dubbele 1, 2 tussen Eddy ( die zijn skischoenen nog aan had) en Ben werd Frits Greuter gevonden bij de tweede paal die snoeihard raak kopte. Hoewel in de rust ontstond er een discussie of het net wel echt had gebold of dat de bal net hiervoor ophield met rollen. Een mooie 1-0 die niet veel later werd gevolgd door een prachtige streep van Marco. Hier ging wederom een prachtige aanval aan vooraf met een mooie eindpass van meester Sjaak. Deze scoorde later ook nog 3 en 4 –0 na mooi doorzetten en dito passeerbewegingen. De rust brak aan voor de warme thee. Tweede helft was voetballend niet beter en eigenlijk had Zwaagdijk optisch het betere spel. Ze creëerden zelfs enige kansen waarbij Theo zijn mannetje stond en met een paar goede reddingen zijn clean sheet weer behaalde. De 5-0 was wederom van Sjaak L. die dus drie keer scoorde maar toch geen officiële hattrick op zijn naam kon schrijven. De 6-0 was van Frits die in een leeg doel kon tikken met zijn rechter (benadrukte dit zelf zeer) nadat de keeper een zachte inzet van Eddy, kwam weer door die skischoenen, had losgelaten. De 7-0 was een eedeetje nadat Sjaak K goed was doorgegaan op rechts en zijn voorzet getoucheerd werd en bij de eerst paal binnenviel. Samenvattend: niet echt goed veldspel maar wel supereffectief met een aantal hele mooie doelpunten. Volgende week tegen Kwiek’78 moet er voor de competitie wel uit een ander vaatje worden getapt om de drie punten weer binnen te halen.