Veteranen zetten zegereeks 2011 voort

De veteranen wisten zondag 6 maart opnieuw een overwinning te boeken. Alle gespeelde wedstrijden in 2011 zijn tot dusverre in winst omgezet. Deze keer was Kwiek ’78 de tegenstander, dat in Avenhorn beschikt over een kunstgrasveld en verder ook nog een mooie accommodatie. De bestuurders in het veteranenteam houden voor dit soort aspecten altijd oog bij de uitwedstrijden.

In de eerste helft was het al snel raak. De Valken opende met een spervuur van aanvallen. Ben Vroling kreeg op aangeven van Ron Laan een goede kans en maakte een vakkundige goal. Daarna was het de beurt aan Ron Laan, die een bal op maat van Sjaak Laan diagonaal in de verre hoek schoot. Fraaie goal.

Tot de rust vielen er geen doelpunten meer, maar de kansen waren er nog wel geweest. De Valken was een tandje beter dan Kwiek ’78. Het Avenhornse team zit goed in elkaar, maar is niet opgewassen tegen de groen-rode veteranen.

Helaas viel het rustsignaal van de scheidsrechter wat eerder dan bedoeld, omdat een speler van Kwiek ’78 met een zware knieblessure de strijd (en zijn carrière, zo vreesden zijn teamgenoten) moest staken. Het zag er niet goed uit en dit incident nam zoveel tijd in beslag dat de thee koud werd.

Dan de tweede helft. Wat moeten we daarvan zeggen? Bij de tegenstander speelde een middenvelder die nogal tekeer ging, zowel verbaal als fysiek. Hij haalde vanwege een terechte rode kaart het einde van de wedstrijd niet. Met 10 man bleef Kwiek ’78 overigens voetballend overeind en ze schoten nog een knappe tegentreffer in het Valkendoel.

Het tweede bedrijf was voor De Valken goed en toch ook helemaal niet goed. Goed was het doelpunt van Sjaak Laan die de bal die door iedereen verlaten was van veraf met een prachtige boogbal over de keeper en nog net onder de lat schoot. Dat schitterende schot was de 3-0 en leek een opmaat naar meer. Goed was ook dat er (zeer) veel kansen werden gecreëerd.

Helemaal niet goed was dat de aanvalsopzet zelf en de afronding rommelig waren. Sjaak Laan, Ben Vroling, Frank Hand en de van een blessure teruggkeerde Gerard Laan lieten goede kansen onbenut, maar Ron Laan spande de kroon door drie superkansen op rij om zeep te helpen.

In de kleedkamer overheerste toch het goede gevoel: weer drie punten. Die punten zijn ook hard nodig, want concurrent Always Forward (vier verliespunten meer, maar door meer gespeelde wedstrijden toch 5 punten boven De Valken in de ranglijst) laat geen steken vallen en zette deze zondag Zouaven met 4-0 opzij. Het blijft spannend in de veteranenklasse. Van doorslaggevend belang is dat De Valken geen afgelastingen meer treft. Dan kan Always Forward nog worden ingehaald.