F6 niet te stuiten

Zaterdagochtend mocht ik met Björn plaatsnemen in de BMW van de vader van Jesse die ons
vertelde dat de vorige eigenaar Horst Tappert is geweest. Wij gingen op weg naar Avenhorn voor
onze derde uitwedstrijd tegen Kwiek’78, toevallig ook de derde club op rij met een
voetbalkunstgrasveld inclusief verbouwde en nieuwe kleedkamers. Met verwijzing naar het verslag
van onze veteranen houdt de jongste jeugd voor dit soort aspecten altijd oog bij uitwedstrijden.
Onder de rook van de toekomstige N23 van Alkmaar naar Zwolle gingen wij de strijd aan tegen
Kwiek’78. Een spannende strijd die resulteerde in een 1-5 overwinning door doelpunten van
Björn (4) en Andries. De eerste helft kwamen wij snel op voorsprong door een schot in de uiterste
hoek van Björn. Kwiek’78 was fysiek wat sterker en lieten ons schrikken door gelijk te maken via
een snel uitgevoerde counter: 1-1. Toch gingen wij door prima samenspel met 1-2 de rust in; op
aangeven van Ayaanle liet Björn de keeper de ‘gesponsorde’ bal opnieuw uit het net halen.
De tweede helft hield het blok Niels en Jesse goed stand en liepen wij via Björn uit naar 1-4. Hierna
kreeg Ties een prima mogelijkheid om zijn eerste doelpunt voor De Valken te maken, echter de
keeper kwam als winnaar tevoorschijn. Niet bij het schot van Andries die de eindstand op 1-5
bepaalde. Voorlopig levert dit een verdienstelijke derde plaats op en gaan wij ons opmaken voor
de volgende wedstrijd tegen SC Dynamo a.s. zaterdagmorgen op ons eigen sportcomplex
De Drieban met aanvang, let op: 11:15 uur.
Op de terugweg stopte de ‘duitse’ BMW ‘Aus der Reihe’ bij afslag Schellinkhout om Ties en zijn
broertje mee te nemen naar huis i.v.m. pech onderweg met de gezinsauto van papa Nob.
Natuurlijk heeft dit geen gevolgen voor de door hem gemaakte wedstrijdfoto’s.