Helden op karakter langs Kwiek

Na 2 kansloze nederlagen werd het toch wel weer eens tijd voor een positief resultaat van de Helden. Dat moest dan vandaag gebeuren tegen Kwiek 78 4. Half oktober verloren we met 5-4 op het kunstgras in Avenhorn. De uitslag van toen was niet echt een juiste afspiegeling van het spelbeeld. Bij tijd en wijle werden we compleet weggetikt.

Vandaag 2 wissels door de afwezigheid van Dennis Dup, Rowan, Arthur, Marco en Niels.

De helden speelden vandaag in een gewijzigde formatie. Doelman Dekker pakte vandaag de handschoen op en stond tussen de palen. Vaste goalie Dennis speelde de eerste helft op zijn oude vertrouwde stek links voorin. De tweede helft liet hij verstek gaan.

En laat deze wissel nu precies de sleutel van het succes zijn.

Al vanaf de aftrap worden de intenties van Valken duidelijk: vroeg druk zetten en werken voor de punten.

Na tien minuten loont dit. Ben is balvast en ziet Dennis vertrekken. Die laat zien dat ie nog steeds snelheid heeft. Hij is sneller dan zijn directe tegenstander en jekkert de bal genadeloos achter de kanslozen keeper.

Een kopie van deze goal valt niet veel later. Opnieuw is Ben de aangever, opnieuw is Dennis de afmaker. De nieuwe gevaarlijke combi is een feit.

Tien minuten voor rust komt Kwiek terug in de wedstrijd. John is even aangeslagen na een tackel, Sebastiaan komt erin. Valken is de organisatie even kwijt en Kwiek heeft opeens wel erg veel mensen voorin. Dit is zelfs Doelman Dekker te veel. 2-1.

Maar Valken recht de rug. De combi Dennis-Ben werkt nu andersom. Dennis stuurt Ben naar de achterlijn. Deze heeft een harde hoge voorzet paraat. Bij de 2e paal gooit Martin zijn hoofd tegen de knikker, net boven zijn directe tegenstander. Ogen dicht, en dan maar met lijf en leden tegen de paal aan knallen, die bal moet het net in. Dat gebeurt, zonder dat ie zelf ziet dat ie er in gaat.

De marge bij rust is weer 2.

Na rust is de snelle counter uit het spel van Valken verdwenen doordat Dennis er niet meer staat. Kwiek valt meer aan, toch is de druk niet al te groot. Veelal schoten uit de 2e lijn, hoog over of naast: Laat maar gaan.

De prima fluitende leidsman Van der Marel zit er met een enkele beslissing wel eens naast (geen corner, geen bewuste terugspeelbal), maar dat zitten we zelf veel meer. Hij fluit in ieder geval niet voor of tegen een der beide elftallen, al vindt aanvoerder Roosje van Kwiek meermaals van niet.

Kwiek komt echter wel terug in de wedstrijd. Halverwege het 2e bedrijf een mooie voorzet vanaf rechts die prima wordt binnen gewerkt door de linkerspits bij de 2e paal.

Niet veel later dreigt Valken dan toch te capituleren. Een aanval van Kwiek over links. Jan en Marcel verdedigen maar begrijpen elkaar niet. De linkerspits – verreweg de gevaarlijkste man van de gasten – slalomt tussen de verdedigers door en Jan trekt aan de noodrem. Niet zo slim, en zeker ook niet voor het eerst. De pingel is niet meer dan terecht. Maar gelukkig staat vandaag Doelman Dekker op de goal die thuis op zijn nachtkastje nog steeds het boek “hoe stop ik een strafschop” heeft liggen. Ik citeer Doelman: “die speler gaat met zijn lichaam over zijn hele standbeen heen, dan ken ie verzelf nooit in de linkerhoek schieten. Dan weet je dus dat ie rechts gaat, en moet je daar heen”. Doelman doet dat. De pingel is echt niet slecht ingeschoten, de redding is gewoon spatzuiver!

Valken speelt nu rustig uit en krijgt via de counter best nog wat mogelijkheden via Ben, Freek en Nico.
Achterin blijft Valken ook rustig. Niet iedere bal wordt roekeloos naar voren getrapt. Ivo en Marcel weten de backs Jan en Joost veel te bereiken, en daardoor komt ook het middenveld met Sebastiaan, Freek en Erwin veel meer aan voetballen toe dan dat we van de helden de laatste weken gewenst zijn.

Gescoord wordt er niet meer: de punten zijn binnen!

Om Valken 5 niet na te apen zal ik geen man of the match benoemen: ik benoem vandaag gewoon het complete team. Na de teleurstellende resultaten van afgelopen weken stond er vandaag weer een elftal! En dan is het toch grappig dat de veteranen vandaag eens het verschil kunnen maken šŸ™‚

Volgende week krijgen we Twisk op bezoek, dat moeten simpelweg gewoon weer 3 punten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken