Valken – ASV, Mijn Derby (6)

De oplettende kijker had het al gezien, de verwijzing naar de zomertijd in de aflevering van gisteren klopte niet. De derby komt juist ‘dichterbij’ door het uurtje vooruit, nog beter.

Onder het motto “Mijn Derby” vandaag Cor Vriend die als “Corrr” veelvuldig te voorschijn komt op deze site maar wat uitgedaagd moest worden om over de derby te schrijven. Maar dat doet hij dan weer wel, uiteraard in “Kanjer-stijl”, in tegenstelling tot bijvoorbeeld spelers en trainers rondom Valken 1 en ASV 1, van uit welke geleding de redactie tot dusverre teleurgesteld is in de minimale inbreng van een enkeling. Kom op jongens, breng in je eigen belang de derby onder de aandacht. Daar doen we het voor, des te meer toeschouwers, des te beter.

De tweede reactie is van Oege Zwaan, die afwisselend de thuiswedstrijden van ASV en De Valken bezoekt en – zo weet de redactie – voor De Valken altijd warme belangstelling heeft, zelfs doet hij wekelijks navraag naar de uitslag van het veteranenteam. Toch is zijn voorspelling voor de derby gewaagd, lees maar.

En dan nogmaals: klim in de pen, vandaag nog, en stuur je reactie naar ron.laan@hetnet.nl

Groet, Ron Laan

Cor Vriend schrijft:

Hallo Kanjer,

Als wekelijkse columnist op deze site kreeg ik een vraag waar mijn stukje proza bleef voor de a.s. derby… Ik was het eigenlijk niet van plan, ik heb namelijk niet zoveel met deze derby.
Het motto voor het verhaal is: “Valken – ASV ‘55, Mijn derby”
Ik zelf heb weinig herinneringen aan deze confrontaties, mijn loopbaan als actieve voetballer stokte bij Valken 4. We speelden dan jaarlijks onze partijtjes tegen ASV’55 2. Dat voelde in die tijd niet als een derby.
Maar goed, sindsdien is er veel, heel veel veranderd. Toen nog KNVB reeksen en afdelingsvoetbal, nu alleen KNVB voetbal, verdeeld over acht klassen, waarvan de hoogste twee veel op betaald voetbal lijken.

Een ander iets wat sterk is veranderd is de clubliefde. Voorheen speelde je bij de club uit het dorp waar je woonde, dat was zo, dat hoorde zo. Tegenwoordig zie door heel West Friesland spelers van diverse verenigingen cq dorpen rond lopen. Trainers die overstappen naar een andere club moeten zo nodig spelers mee nemen om het eerste team sterker te maken. Dit werkt niet ten gunste van de clubs zelf, de teams worden onherkenbaar, eigen spelers stoppen ermee en het publiek blijft weg.

Totdat, ja juist, er een wedstrijd als de Valken – ASV op het programma staat, dan loopt het dorp leeg richting de buurt of nu, hopelijk, richting de Koggeweg. Je ziet opeens supporters langs de lijn staan die je nog nooit of zelden op of langs het groene veld heb zien staan. Je kijkt je ogen uit.
De Valken – ASV’55: al met al blijft het wedstrijd met een vreemde bijsmaak natuurlijk!

Laten we hopen dat het mooie zonnige, dorstige, feestelijke dag gaat worden.

Groeten en allemaal veel plezier,

Corrr

Oege Zwaan schrijft:

3 april gaat het weer gebeuren.
Deze keer de Valken 1- ASV 1.

Als ASV-lid en supporter en als regelmatig bezoeker van de thuiswedstrijden van de Valken kijk ik met spanning uit naar de wedstrijd.

Toen er vorig jaar voor het eerst in competitieverband tegen elkaar werd gespeeld, was het een drukte van belang in het ASV-stadion.
Een prachtige spannende wedstrijd met een terechte winnaar en na afloop een gezelligheid in “de Boet” die deed denken aan het eerste deuntje tijdens de kermis.

A.s. zondag 2 ploegen die er weer voor zullen gaan.
Ik denk dat ASV gaat verrassen.
In uitwedstrijden tegen “betere”tegenstanders hebben ze deze competitie laten zien dat ze tot grote daden kunnen komen.

Als ik een voorspelling mag doen dan voorspel ik een kleine winst voor ASV.

Iedereen a.s. zondag op naar de Koggeweg en alvast veel plezier.

Oege Zwaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Julian Kunne, 18-05 (15 jaar)
Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Copyright © 2024 De Valken