Purmersteyn A1 – De Valken A1

Valken A1 moest vandaag naar koploper Purmersteyn.
Met slechts 12 man ( waar was Frank)??? gingen we op pad.Keurig op tijd aangekomen om de voorbereiding te kunnen doen.
Met een debutant in het doel (Loek Groot) begonnen we niet al te best. Purmersteyn pakte het middenveld en nam de wedstrijd in handen.
Hetgeen na 5 minuten al resulteerde in 1 – 0 voorsprong voor de gasten.
Ook hierna bleef het veldoverwicht voor hun, maar verdere schade bleef uit, mede dankzij de paal en Loek!
Gaande de 1e helft kwam er wat evenwicht, met kansen voor Niels en Wessel, maar geen treffers.
In de rust wat zaken doorgesproken en omgeschakeld naar een 4-3-3. Dit omdat we ook zagen dat hun verdediging niet het sterkste deel van hun team was.
De 2e helft was er 1 die je kan omschrijven als een draak van een wedstrijd , om met Tjeerd te spreken.
Er was in ieder geval meer strijd, maar over en weer weinig voetbalmomenten.
De keren dat Purmersteyn doorkwam stond de verdediging goed en anders was Loek er nog, om zich niet weer te laten verrassen.
Rond een kwartier voor tijd leek Valken het genoeg te vinden en werden de mouwen nog eens opgestroopt.
Een lange bal vanuit het middenveld bereikte Niels, die de verdediging z’n hielen liet zien en met een prachtige lob de uit zijn doel gekomen doelman versloeg.
Hierna was het hinken op twee gedachte, nemen we een punt mee of gaan we voor de winst??
Het laatste dus, eerst werd Wessel goed vrijgespeeld door Niels, die vervolgens de bal breed speelde om de inkomende Dennis de 1 – 2 te laten aantekenen.
Purmersteyn van slag en Valken ging door.
dit resulteerde in de 89e minuut in de 1 – 3, na een Messi solo van Niels, die de verdediging verschalkte en de doelman in de verre hoek kansloos liet.
Blije gezichten na afloop en 3 punten mee in de knip.
Niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wel keihard gewerkt met z’n allen en dat is ook een compliment waard!
Edwin ( 1e helft) en de vader van Simon( 2e helft) bedankt voor het vlaggen en de support!