Valken – ASV, Mijn Derby (7)

Aflevering 7 alweer van de alom gewaardeerde tijdelijke rubriek “Mijn Derby”. Vandaag laat sportwethouder Dirk te Grotenhuis zijn licht schijnen over het treffen tussen De Valken en ASV. Hij zal er ook bij zijn zondag en dat die belangstelling wordt natuurlijk gewaardeerd. Tevens een bijdrage van de vaste scribent van Valken 1, Mark Dop, die positief ingesteld de drie punten najaagt.

Voor morgen is de eerste reactie alweer binnen. Wie volgt? Stuur je bijdrage naar ron.laan@hetnet.nl

Dirk te Grotenhuis schrijft:

Het zal a.s zondag een bijzondere dag zijn voor alles wat voetbal heet in Venhuizen/Hem. Nadat wij de strijd bij ASV – Valken al in de eerste helft van de competitie hebben gehad is zondag de return met Valken – ASV. Een bijzondere wedstrijd waar Valken nog volop meedoet voor het kampioenschap in de 5e klasse is ASV bezig met zich prima te handhaven in die klasse. Zondag zal het echter om meer gaan dan handhaven of een kampioenschap, het gaat om een mooie rivaliteit tussen deze twee verenigingen die gaan strijden om de eer van winnen van deze locale derby.

Het publiek zal met velen komen en ik sprak afgelopen vrijdag de twee voorzitters en de voorzitter van ASV sprak al over een prachtig seizoen gezien de wedstrijd ASV – Valken en de voorzitter van Valken had zichtbaar zin in de wedstrijd en hij gaf aan dat het a.s. zondag een echte happening gaat worden op het Valken terrein.

Ik zal er zondag zeker zijn en ik hoop met u op een mooie wedstrijd waar zowel in het veld als buiten de lijnen de onderlinge vriendschap en sportiviteit de boventoon zal voeren.
Alvast heel veel succes voor beide teams en laat het publiek a.s zondag de winnaar zijn.

Sportieve groet,
Dirk te Grotenhuis
wethouder gem. Drechterland.

Mark Dop schrijft:

Als enige buitenpoorter van Valken 1 voelt het wat ongemakkelijk om ook een bijdrage te leveren aan het initiatief “mijn derby”.

Bij het woord derby moet ik niet direct aan voetbal denken. Ik heb namelijk in mijn studententijd nog een tijdje in een Volkswagen Derby rondgereden. Het karretje had de pensioensgerechtigde leeftijd al lang en breed gehaald. Het viel bijna uit elkaar van ellende, had een top van 85km/uur, maar het authentieke houten interieur maakte veel goed.

Als ik aan Valken – ASV denk, dan komt toch ook de naam TRIOS bovendrijven in mijn hoofd. Er is al genoeg gezegd en geschreven over de mislukte fusie. Ook ik heb daaraan bijgedragen door mijn teleurstelling te uiten op fora en bijeenkomsten. Niet altijd op een even beschaafde manier, waarvoor mijn excuses. Ik ben echter ook een positief ingesteld mens en probeer in alle gevallen ergens het voordeel van in te zien. De eerste confrontatie heb ik mijn ogen uitgekeken en genoten van alle mensen en de gezellige sfeer op het knusse sportcomplex van ASV.

Zo knus als toen, zal het komende zondag niet worden. Toch reken ik minimaal op een evenaring van het aantal toeschouwers en een mooie dag voor alle aanwezigen. En om het zakelijk af te sluiten: ondanks dat ik onze opponent het beste gun, hoop ik toch dat de 3 punten op de Koggeweg blijven.

Tot zondag!

Mark Dop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken