De Valken F6 en de uitslag van de derby

Zaterdagochtend heeft De Valken F6 op sportcomplex De Drieban tegenstander Kwiek ’78 met 8-1 naar huis gestuurd. Of dit een voorbode is voor de uitslag van de derby De Valken – Vada van komende zondag is kijken in een glazen bol maar wij sluiten niets uit.

Een uitslag die een voorlopige derde plaats op de ranglijst betekent voor het team dat ‘op-het-grote-veld’ steeds beter op elkaar ingespeeld raakt. Er staan nog drie wedstrijden op het programma van de speelkalender van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond en blijven wij, net als ‘Sammy’, naar boven kijken.

In de eerste helft gingen wij meteen over tot aanvallen dat resulteerde in een aantal goede kansen. De keeper van Kwiek’78 moest uiteindelijk toezien hoe een terugspattende bal van de lat toch het bedrijvende tikje kreeg van Andries, 1-0!
De (Drie?)ban was gebroken en via doelpunten van Ayaanle, Yannick en nogmaals Andries stond er een
4-1 ruststand op het scorebord.

Natuurlijk weer lekker limonda drinken en bijkomen van de inspanningen. Ondergetekende verliet het complex voor een bezoek aan zwembad De Kloet waar Björn zijn B-diploma ging ophalen bij de plaatselijke zweminstanties.

Uit betrouwbare bron vernomen dat de tweede helft ook naar wens verliep met gevolg een 8-1 overwinning. Ook de penalty’s werden gewonnen met een hoofdrol voor keeper Frank die hierna enthousiast naar de kleedkamer terugliep. De belangrijke tip is wel om uit te kijken voor het ‘gladde’ asfalt langs het veld; onze keeper ging ‘hard’ onderuit op het asfalt maar maakt het inmiddels weer goed. De technische staf gaat ervan uit dat hij a.s. zaterdag gewoon weer plaats neemt in het doel.

Op naar de volgende wedstrijd onder het genot van een lentezonnetje!