Mooi weer, mooi spel, lelijke eindstand

Geen Theo, wel training. Deze keer deden Coach en assistent coach Ramon mee met een lekker potje ballen op het trainingsveld. De temperatuur begint weer te stijgen helaas is de positiestijging van Valken 3 in de competitie gestaakt. Het wordt weer tijd voor wat punten en dat kan tegen Westfriezen die twee plaatsen lager staan in de 7e klasse zondag.

Een heerlijk weertje in de vroege lente met temperaturen waarbij zonnebrand bijna opperdan gehaald moet worden. Valken 3 leed onder het gemis van beide Michaels, gelukkig kon dit aangevuld worden met Robin en aangezien Ronald toch al reed kon hij mooi meespelen met het beste vriendenteam van de Valken.

Aftrap van de wedstrijd. Valken speelde sterk en had veel balbezit. Een paar loepzuivere kansen door Robin en Erwin werden helaas niet beloond. Toch bleef Valken de gehele wedstrijd sterk spelen en is er een duidelijke groei in het team te zien. Het hoopt toch eens te gaan naar een vaste opstelling, die deze keer helaas nog niet helemaal uit kwam. Achterin redde Bas Dobbelaer Valken van een 2-0 achterstand, maar door het jagen voorin van zijn naamgenoot en het druk zetten van vooral Roy kunnen we gerust zeggen dat het zo 28-0 had kunnen staan. Maar dat stond het niet. Qua kansen voor de Valken zou dus de mooie uitslag 28-39 op zijn plaats zijn als alle passes aan beide kanten telkens aankwamen. Het werd 1-0 in de eerste helft.

Valken 3 speelde lekker en had over het algemeen de overhand, maar had het klavertje vier niet mee. Daarnaast gaf Coach nog de oppeppende woorden dat het wel 3-1 zou worden, waardoor iedereen alleen maar meer depressief werd (corr. 1-3).

Er werd het een en anders gewisseld in de tweede helft, maar gelukkig hoefde er niet al veel warm gelopen te worden aangezien het kunstgras al bloedheet was. De tweede helft was ongeveer hetzelfde te noemen als de eerste en qua kansen had Valken weer de overhand. Zelfs de gevaarlijke corners waar Valken toch een zwakte voor heeft werden eruit gehaald. Ik noem deze keer geen namen van iedereen die een goede prestatie heeft geleverd, want iedereen heeft een goede prestatie geleverd, alleen het zat gewoon niet mee. Om het scoreverloop verder te vertellen komen we uit bij degene die in totaal al 3 keer heeft gescoord en toch op een saldo van +1 staat in het voordeel van de Valken, Niels van ’t Hoff. Mooie vrije trap van Michel Hoffer werd ingetikt door de verdediger, alhoewel er meerdere Valkenaren vrij stonden. 1-1. Even later valt dan toch de 2-1. Het lijkt erop dat Valken bijna op de automatische piloot gaat spelen zonder winnaarsmentaliteit, totdat de fanatieke Erwin Hofland er nog eentje inprikt op uitstekend voorgeven van de Hyena. Die helaas daarna wel geblesseerd uitvalt. 2-2. De wedstrijd leek af te lopen in een gelijkspel totdat er nog een aangeschoten hands als penalty werd beoordeeld door de toch keurig fluitende scheidsrechter. Benut. 3-2.

Misschien lag het aan dat ene uurtje minder slaap door de zomertijd die was ingegaan dat we de drie punten lieten lopen, misschien was het ’t mooie weer van de dag dat iedereen een beetje mak werd in de tweede helft. Wat toch de beste helft is van de Valken, lees Hemmerhelftje. Toch waren er na de wedstrijd geen chagrijnige gezichten, maar gezellig geouwehoer aan de kant van het A-veld. De dames van ASV speelde ook uit. Voor deze ene keer waren we een beetje voor hen, maar volgende week thuis bij het vlaggenschip is alleen nog maar ‘rood hart met een streepje groen, Valken 1 wordt kampioen’.

>Valken Shawls te bestellen bij Erwin Groot, epcgroot@live.nl < Valken 3 bedankt hun meegereisde supporters en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd.