Valken – ASV, Mijn Derby (8)

Eerst even gekeken of de Venhuizer Varia vandag groots op de voorpagina de derby zou aankondigen. Helaas, of lees ik te snel, geen enkele oproep aan de dorpsbewoners om de derby zondag a.s. te gaan bezoeken. Gaat natuurlijk niet expres, maar het is wel jammer. Is toch een oplage van 2300 exemplaren.

Gelukkig hebben we de tijdelijke rubriek Mijn Derby om dit publicitaire gat te vullen.

De redactie las ook nog even snel het kersverse jaarboek van de Historische Vereniging. Helaas ook geen berichtje over de derby bij de maand oktober in de jaarkroniek 2010. Of toch? Ja gelukkig, maar dan bij 1 november 2010. Beetje geschiedvervalsing is onze gewaarde Historische Vereniging niet vreemd, maar we zullen de eerste derby toch niet vergeten. We nemen de terugblik mee in onze aanloop.

Daarnaast vandaag ook een reactie van Luuk Swier, die als voorzitter van de voetbaltak van ASV’55 nog nageniet van de vorige keer en de ongetwijfeld gezellige borrel na afloop zondag a.s. alvast stimuleert door de winnaars een alcoholische versnapering in het vooruitzicht te stellen.

Over de omlijsting van de wedstrijd volgt de komende dagen via deze site sowieso nog berichtgeving, al dan niet in deze rubriek. Er staat wat te gebeuren hoor, dus bel het werk voor maandag alvast maar af.

Het valt de redactie op dat velen de pen nog hebben stilgehouden of het toetsenbord niet hebben beroerd tot dusverre. Is sprake van een “Writer’s Block” vanwege de spanning of staan jullie net op het punt je reactie te verzenden naar ron.laan@hetnet.nl ?

Groeten, Ron Laan

Het jaarboek 2010 van de Suyder Cogge schrijft:

1 november (lees 31 oktober)
Venhuizen. Een historische derby: ASV’55-De Valken. Na alle fusieperikelen gaven de spelers ASV’55 en De Valken ook een reden om niet te fuseren, een geweldige tweestrijd! De Valken won met 0-2. Het publiek was rijk vertegenwoordigd: een geschat aantal tussen vijf- en zeshonderd man/vrouw. En na afloop gezellig een biertje drinken in de kantine, een prachtige middag.

Luuk Swier schrijft:

Beste voetbalvrienden,

Jawel, het gaat weer gebeuren… de derby. En net als vorige keer ziet iedereen er al weken naar uit.
Ik heb, net als iedereen denk ik, vorige keer bar genoten van de derby, maar het meest nog van de sfeer die er voor, tijdens en natuurlijk ook na de wedstrijd was. Hopelijk gaan we, wat dat betreft, weer op herhaling!
Voor Valken staat er natuurlijk heel veel op het spel, en dat maakt het allemaal nog leuker, temeer daar de concurrenten voor de titel Hauwert en Medemblik elkaar zondag ook ontmoeten.
Zelf moet ik eerst nog om 12 uur een balletje trappen met het vierde in West-Beemster, maar onze coach zal proberen die wedstrijd te verzetten naar 11 uur. Ik hoop dat het ‘m lukt, en anders ga ik na m’n wedstrijd als een speer naar Venhuizen.
Allemaal alvast veel plezier en bij deze een blaadje bier voor de winnende ploeg!

met een sportieve groet

Luuk Swier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken