Valken – ASV, Mijn Derby (9)

Of ik ook een reactie voor de tijdelijke rubriek in wil sturen…… uiteraard.

Lid van De Valken sinds m’n 6e, sinds 2000 bezig met DeValken.com en al 9 jaar (mede)organisator van DeValken.competitie. Vanuit die drie perspectieven heb ik de derby nader bekeken.

De derby tegen Vada. Ik denk dan in eerste instantie aan alle wedstrijden die ik met het al jaren legendarische heldenteam speel tegen verschillende elftallen der zwart-gelen. Spelend op een hoog niveau tegen mannen als Luuk Swier, Gerard Schermer, de gebroeders Van Dijk etc. etc. In de 15 seizoenen dat ik me nu held mag noemen heb ik toch wel wat keren tegen ze gespeeld.
Prachtige wedstrijden, slidings van Ome Jos op Remco Raven, 3e helften waar nu nog over wordt gepraat.
Zo ook de keer dat de helden met een touringcar van Alpha Tours richting “de rooie hoek” vertrokken. Er kwam nog net geen maatpak aan te pas….

Toen een aantal jaren stilte. Het verjongde heldenteam kreeg opeens te maken met een ander Vada. Vada 2 kwam de laagste competitie binnen wandelen. Ze waren het trainen beu en verlieten het 1e elftal.
Thuis wonnen we nog simpel >28 oktober 2007 werd het 5-0.. Later dat seizoen, de afsluiting van dat seizoen, heb ik voor het eerst van de zwart-gelen verloren. 4 mei 2008 versloeg een Vada-team de helden met 4-0!

Het seizoen er op, 2008-2009, werd alles weer in ere hersteld tegen Vada 4. Tweemaal een 6-0 overwinning, . thuis en uit .

Kortom de heldenbalans is positief omtrent hun derby. Het 1e elftal gaat deze lijn uiteraard gewoon doortrekken.
Zo denken ook de deelnemers aan DeValken.competitie er over.
52 Deelnemers voorspellen winst voor De Valken waarbij 2-1 door 11 deelnemers als meeste ingevuld is.
4 deelnemers hebben een 3 staan op het totoformulier – gelijkspel.
Er zijn er ook 4 die denken dat Vada aan het langste eind trekt. Deze deelnemers (Wilfried Laan (2x), Rik Obdam en Mike Hoffer (buiten mededinging) bevinden zich niet in de hoogste regionen van de rangschikking.

Maar goed, de bal is rond. Er moet nog wel gespeeld worden.

Tenslotte nog even over DeValken.com:
De allereerste derby tussen de beide 1e elftallen zorgde voor een stormloop op de Valken-site. 863 bezoekers op de zondag, nog steeds goed voor een 5e stek. De 4 plaatsen daarboven zijn nog altijd uitschieters doordat bezoekers op de site willen kijken of hun wedstrijd al dan niet doorgaat. De dag erna, maandag 1 november is de site ook weer goed bezocht (730 maal).
Gemiddeld is een zondag goed voor bijna 400 bezoeken. De maandag is al jaren de best bezochte dag. Gemiddeld wordt de site bijna ruim 450 maal bezocht op de eerste werkdag van de week.

Als er een of meerdere personen zijn die voor, tijdens en na deze wedstrijd een fotoverslag zouden kunnen maken, dan wordt het bezoekersaantal ongetwijfeld goed voor nieuwe records. Zelf moet ik deze wedstrijd helaas laten schieten, dus ik verheug me nu al op de kiekjes.

Voor een ieder die meedoet, kijkt of simpelweg aanwezig is: Maak er maar een mooi feest van!

Groet Martin Beemster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken