Nederland voorbeeld voor UEFA

Bron: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=142979
Woensdag, 13 april 2011 om 06:50

Voor het eerst zijn alle 53 lidstaten van de UEFA bij elkaar om kennis te vergaren over het beste model voor het opleiden van voetballers en het inrichten van de perfecte competities.
Andy Roxburgh, technisch directeur van de UEFA, bevindt zich met het gezelschap in Nederland en noemt het land van de vice-wereldkampioen ‘het allergrootste voorbeeld voor de internationale voetbalwereld’.

‘Nederland is rolmodel voor UEFA en voor heel Europa, het is uniek’

“Dit land”, zegt Roxburgh met bewondering in De Telegraaf, “is het rolmodel voor de UEFA en voor heel Europa. De structuur en organisatie van het Nederlandse voetbal zijn uniek. In dit land heeft elk dorp, elke gemeente een goed georganiseerde voetbalclub. Het jeugdvoetbal is in handen van door de KNVB-geschoolde trainers, die worden bijgestaan door regiocoaches. Het is een grote piramide, waarbij ik het dan niet gek vond dat de nationale ploeg in de WK-finale van 2010 stond.”

Er is bijna geen Europees land te vinden waar D-pupillen al landelijk tegen elkaar uitkomen. Het zorgt volgens Roxburgh voor een ongekend hoog niveau op de jongst mogelijke leeftijd. “Het is het droomplaatje voor elk land in Europa. Ik merk ook dat sommige lidstaten hier helemaal overdonderd zijn. Morgen gaan we een bezoek brengen aan Rijnsburgse Boys, een normale amateurclub. De andere lidstaten begrijpen niet hoe in Nederland zo’n leger aan vrijwilligers meewerkt aan het hele verenigingsleven en dus het opleiden van voetballers.”
“Ik kom nu al dertig jaar in Nederland”, vervolgt Roxburgh. “Er zit ook een maatschappelijke kant aan jullie model. In diezelfde verenigingen kunnen jongens, meisjes én gehandicapten voetballen”, aldus de oud-bondscoach van Schotland. Volgens De Telegraaf staat Nederland op het punt als eerste land ter wereld een zevende ster te krijgen. Andere toplanden hebben zes sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jurre Koopman, 17-07 (20 jaar)
Paul Ottens, 17-07 (16 jaar)
Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken