Valken 1 wint seizoensouverture van De Rijp

Zondag 4 september, 11:41. Spelers druppelen binnen. Spanning op de koppies. Voorzichtige bespiegelingen. De Valkencompetitie wordt besproken. Hoop en vertrouwen gaat over en weer. Vandaag zal er gewonnen worden! Ja hoor mensen, de competitie is weer gestart. Het wordt een druk seizoen voor onze rijdende reporter, want Valken wacht liefst 26 wedstrijden. Een record in de toch al rijke historie.

De opstelling was eigenlijk al bekend bij een ieder. De tactische training van donderdag had dat al verraden. Toch zal er teleurstelling zijn geweest bij de afvallers toen Kees uiteindelijk zijn tactische plan ontvouwde in de knusse en oververhitte bestuurskamer. Kees had overigens afgetrapt met het inmiddels traditionele broodje. De spelers werden gewaarschuwd dat de vele wedstrijden ook invloed zal hebben op het aantal “broodbeurten”. Alles is anders dit jaar.

Nou ja alles. Er stonden veel bekende namen bij de eerste elf. 7 van de 11 spelers kende het publiek nog van vorig seizoen. Met nieuwelingen Niels T., Lennard, Rick en Rob hoopt Valken een niveau hoger ook goed voor de dag te komen.

De Rijp kennen we ook uit vroeger tijden. Jarenlang waren zij een vaste opponent in de 4de klasse B. Terwijl Valken de weg omlaag moest aanvaarden, koos De Rijp voor een kort avontuur in de 3de klasse A. Net als Valken in een vroeger voetballeven was dit verblijf slechts kort. Valken heeft gelukkig juist de tegengestelde weg teruggevonden. Zodoende stonden ze vandaag tegen elkaar als vanouds in de 4de klasse B. Eigenlijk is het allemaal nutteloos geweest niet?

Laten we overgaan naar de wedstrijd. Die begon opvallend. Mark had namelijk binnen de minuut een redelijke kans, die hij dankbaar ontving van een De Rijp verdediger. Helaas was zijn aanname niet perfect en zijn schot te slap. Het was wel een teken aan de wand dat Valken klaar was om deze klus te klaren. De grootste kans in het eerste deel van de wedstrijd was voor Lennard die vlak voor goal over schoot. De verdiende 0-1 viel alsnog. Erik vond Mark B. aan de rechterkant. Zijn voorzet viel precies op het hoofd van Lennard die de mistastende keeper het nakijken gaf. De bal stuiterde langzaam, maar dodelijk in doel.

Valken liet hierna het initiatief aan De Rijp. Dat was misschien niet de beste beslissing. De tegenstander had wel degelijk wapens om het de verdediging lastig te maken. Met name de rechtsvoor had enkele goede acties die voor enige bezorgdheid zorgden. Hij was ook diegene die de 1-1 binnenschoot. Deze fase was achteraf gezien de slechtste in de hele wedstrijd. De rust werd gehaald zonder verdere schade.

Roan betrad het speelveld voor Erik in de 2de helft. Een poging van Kees om het bewegelijke middenveld van de tegenstander meer weerstand te bieden. Dit pakte goed uit, want Valken pakte meteen het initiatief. Het duurde zo’n 10 minuten voordat dit beloond werd met een doelpunt. Mark D. vond Lennard die knap binnenschoot. Even later had Mark zelf de 1-3 op de schoen, maar hij schoot hard naast, vervolgens was zijn voorzet te diep voor de instormende Rob.

De Rijp herstelde zich weer en probeerde de aanval te zoeken. Dit leidde vooral tot veel balbezit, maar geen of weinig doelpogingen. De verdediging stond als een huis en anders was er nog Edwin die alle voorzetten en diepteballen onschadelijk maakte. “Er stond vandaag muur die ik zo zou kunnen stucen”, werd door een speler geroepen na de wedstrijd. Daarmee werd geen woord teveel verteld. Valken speelde eigenlijk een gewonnen wedstrijd al kan dat balletje altijd nog raar vallen.

Dit gebeurde echter niet. In de slotfase kreeg Valken kans op kans om de beslissing te forceren. Uiteindelijk lukte dit toen Lennard met een handig balletje Mark vond die de voorzet goed beoordeelde en simpel binnentikte. Daarna kregen Niels Finé (ingevallen) en Lennard nog kansen op meer. Het mocht de pret niet drukken, de winst was binnen.

Wat de pret wel drukte was het uitvallen van Niels Timmer. Op moment van schrijven is zijn toestand niet bekend, maar de enkel zag er na de wedstrijd niet best uit. Erg vervelend voor de nieuwe jonge aanwinst. Laten we hopen dat de schade meevalt. Overigens werd zijn plek prima waargenomen door Edwin, die de linksbackpositie nu ook op zijn cv kan zetten.

De overige uitslagen waren veelal opvallend. De voorspelde hoogvliegers Always Forward, HSV Sport, KSV en Westfrisia verloren allemaal punten. Wellicht zijn de verhoudingen wel heel anders als de kenners denken. Enfin, voor langdurige analyses is het nog veel te vroeg.

Volgende week wacht voor Valken eindelijk een wedstrijd in de eigen Arena. Op bezoek komt dan Kwiek uit Avenhorn. Natuurlijk gaan we uit van een voortzetting van deze mooie start.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken