DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Helden knokken zich naar verdiend punt

Ook voor de helden een nieuw seizoen. Na voor velen een maand of 4 vooral niets doen begint het seizoen met 3 oefenwedstrijden. Georganiseerd door de KNVB onder de noemer “beker”, de kortste weg naar Europa. Dit seizoen geen trainingskamp voor de uitgedunde selectie vooraf naar Waaltricht of andere rivierplaatsen. Kortom: we gaan er weer fris en fruitig tegen aan.

We hebben afscheid genomen van Joost, Sebastiaan, Ben en Jan. Wellicht komen er gedurende de voorbereiding nog spelers bij, da’s even afwachten. Op papier 3 wissels, Doelman Dekker en Rowan kampen echter met hardnekkige blessures, dus het blijft bij 1.

Voor rust is Westfriezen de bovenliggende partij. Veel verder dan de 16 komen ze echter niet doordat de verdedigende stellingen er boven op zitten. Het grootste gevaar komt van een vrije trap die op de lat terecht komt. Verder ontlopen ze heel soms de buitenspelval. Arthur, Ivo en Dennis Dup kunnen de spitsen in deze gevallen nog tegenhouden.

Valken kan alleen via snelle uitvallen iets terugdoen. Zo kopt Erwin op de lat na een voorzet van de rechterzijde door John. Dennis poeiert vlak voor rust tegen de keeper aan, de rebound is te lastig voor John. Ook Nico krijgt een kans maar heeft het vizier niet op scherp staan.

Na rust zijn de rollen omgedraaid. Valken dicteert het spel, Westfriezen is nu de ploeg die loert op de counter. Gelukkig is de defensie scherp vandaag en is Niels attent als keeper op de vele lange ballen .
Valken zet de ene na de andere aanval op. Nico, Dennis, Ivo: het lukt niet om te scoren, ook niet in wel zeer kansrijke positie. En de ongeschreven wet wordt wederom waarheid: als je ze zelf niet maakt, dan maakt de tegenstander hem wel. Corner, spits torent boven iedereen uit, 0-1.

Een knappe individuele actie van Westfriezen’s linksvoor betekent de 0-2. Hij speelt zichzelf omringt door Valken spelers goed vrij en schiet prima binnen.

Het verzet lijkt gebroken maar Valken blijft volharden en goed voetbal in plaats van ‘zomaar’ de lange bal er in te pompen. Kwartier voor tijd heeft Ivo aan de rechterzijde een prima actie in huis en snelt langs de linksback. De voorzet is op maat op de ingelopen Martin. Die hoeft alleen zijn scheenbeen er tegenaan te zetten.

Vlak voor tijd valt de verdiende gelijkmaker ook nog. Een voorzet vanaf rechts van Ivo. Scrimage voor de goal: Hoog been Martin, laag koppen laatste man. Deze stort ter aarde maar scheidsrechter Laan laat doorspelen. De bal belandt bij Dennis die de bal op maat af levert bij Capujohn. Een simpele intikker is het gevolg. Westfriezen kwaad, wij blij. Niet veel later het eindsignaal en de algehele conclusie is dat dit een terechte uitslag is.

Volgende week opnieuw een duel op eigen terrein, KGB 7 komt op bezoek voor oefenpot nummer 2. Zonder doelman Niels, maar zojuist bekend geworden met Doelman Dekker, alleen (nog) niet op de goal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-12-2023
Ochtend
Isabel/Usama Almohammed
Middag
Jelle Bleeker/Tim Weeverink

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Sophie Bakker, 27-11 (20 jaar)
Sem Bleeker, 28-11 (19 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (59 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (13 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (26 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (29 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com