Hattrick postmaster velt KGB 7

Na 1 oefenduel vorige week, de kortste voorbereiding in jaren begon voor de helden vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen KGB 7.

Zonder Freek, Niels en de herstellende Rowan was het weer even puzzelen. Gelukkig waren daar de ‘broers van’: Pascal – broer van Nico – werd gestrikt om de goal te verdedigen en Jan Jaap – broer van Freek – stond verdedigend en op het middenveld meer dan zijn mannetje. Tenslotte maakte Rens Dekker zijn debuut op het voetbalveld. Deze kleine Venhuizer heeft het voetbalveld van Valken jaren gezien maar bleef altijd op een aantal meters afstand. De tennisbaan van de buren is jarenlang Rens’ domein geweest. Rens gaat eens kijken of ie zijn sportieve carière een wending met zijn voeten kan geven.

Een gelijkopgaande wedstrijd in het aftastende begin van de wedstrijd. Valken verdedigt scherp en geeft niets weg. De helden combineren er zo nu en dan prima op los. Met de balvaste Doelman in de spits, in de rug gesteund door Ivo, Jan Jaap en Rens en aan de zijkanten Dennis en Martin worden er zo nu en dan prima aanvallen opgezet, veelal beginnend bij de achterste linie.

Valken komt na een kwartier op een verdiende 1-0 voorsprong. Een corner van Jan Jaap, bij de 2e paal loopt Martin 2 stappen bij zijn tegenstander vandaan en kan zo vrij inkoppen. Bal in het dak van de goal, onhoudbaar voor keeper en ‘mannetje bij de paal’.

De voorsprong is echter van korte duur. Dennis Dup valt uit en hierdoor is het achterin even zoeken. Uiteindelijk komt Arthur Marcel versterken centraal. Erwin verhuist naar de linksback positie. Het kwaad is dan al geschied.
Na een afgeslagen aanval kan Rens links achterin de bal naar voren trappen of desnoods uit, maar hij besluit tot een technisch hoogstandje. Een hakje op Marcel. Echter, de bal komt simpel bij een KGB-er en die bereikt de vrijstaande spits. 1-1.

Valken herstelt zich maar geeft echter opnieuw een present. Achterin uitverdedigen, nooit door het midden, maar ’t gebeurt toch. Spits is snel en koelbloedig, 1-2.

Niet veel later geeft KGB ons echter weer een cadeautje. Keeper doeltrap op rechtsback, Dennis zet een klein beetje druk. Rechtsback op laatste man, niet zuiver: Martin is eerder bij de bal, is laatste man kwijt en schuift de bal beheerst in de hoek achter de doelman.

En het wordt nog mooier voor de helden. Een corner, wederom vanaf rechts, ditmaal getrapt door Dennis. Deze lijkt in 1x in het doel te zeilen. Keeper kan nog redding brengen. De bal komt echter de 5 meter niet uit. Ivo en Martin maken het 2 KGB-verdedigers wat lastig door er alleen te staan. De Bovenkarspelers weten het even niet meer: gevolg een eigen doelpunt.

Rusten met een 3-2 voorsprong, prima teruggekomen na de onnodige achterstand.

In de rust geeft Dennis aan dat ie dit seizoen pas wisselen gaat als ie gescoord heeft. Het duurt tot halverwege de 2e helft voor dat ie naar de kant mag. Een prima dieptepass, lang geen buitenspel en Dennis richting keeper. Deze omspeelt hij. De bal is wel wat ver voor hem uitgespeeld, maar met zijn linker kan hij hem precies tussen 1e paal en verdediger door schieten: 4-2.

De mooiste goal van de middag van Valken wordt voor het laatst bewaard. Nico wordt op rechts de diepte ingestuurd. Bij de goal wachten Doelman en Martin. De voorzet komt op kniehoogte net voorbij de penaltystip. Martin bedenkt zich niet en met een halve volley belandt de bal in de verre hoek. Zijn 3e van de middag, kan me niet heugen dat dat eerder is gebeurd.

Valken krijgt nog meer kansen. Dennis, Ivo, Doelman, Martin, Nico. Afzwaaiers, te zwakke inzetten, maar in de meeste gevallen een uitstekende Kauwgomballendoelman die zijn team voor meer ellende behoedt.

KGB mag nog hoop koesteren nadat men de 5-3 maakt, maar de tijd die resteert is te kort.En zo wordt het 1e competitieduel gewonnen. Een prima resultaat, zeker met weer een nieuw elftal. De splijtende passes van Jan Jaap, het doortastende optreden van Pascal en de werklust en slidings van Rens: allen voor herhaling vatbaar!

Volgende week gaan we op bezoek bij Pietertje in Aartswoud. AGSV 2 is dan om 11:00 onze 2e tegenstander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken