Geflatteerde uitslag na sterk openingsduel van Valken 3

Vrijdag, enkele minuten voor 7 ’s avonds. Enkele Valkenaren stonden al bij kleedkamer 10 om even bij te praten. Het ‘kratje van de week’ stond koud klaar voor na de training, de ballen waren er dankzij Dennis, het veld was leeg, er ontbrak helemaal niks. Of toch…toen plots drie fel-oranje outfits aan kwamen fietsen. Trots de showbink uit te hangen voor de kijkers. Het waren onze nieuwe trainingspakken met eigen nummer en initialen op het broekje en op het jasje. De training kon beginnen.

In de ochtend van 9-11, waar menigeen een minuutje stilte hield, klonk het geouwehoer al van ver op het sportcomplex in Hoogkarspel. Spirit uit, altijd lastig. Vorig jaar 2 keer dik verloren van deze vice-kampioen. Dit jaar nieuwe mensen, nieuwe pakkies, nieuwe kansen. Helaas mochten we onze nieuwe aanwinst niet aan bij de aftrap. Dus speelden we gewoon in rood met een streepje groen. Ook mooi. In ieder geval beter dan rode pakjes met witte bretels, enfin, we waren er klaar voor.

Valken begon zeer sterk in de openingsfase. Verdedigend zette Bas Dobbelaer, Ron Boon, Erwin Groot en Michael Nan de loopnegen en ‘die ander’ uitstekend vast. En al ging er een balletje door dan stond daar nog Jeroen Goedhart die goed meevoetbalde. De mate van coaching lag hoog. Het middenveld van Spirit had het lastig met de felle Roy Zwagemaker en Barry Schipper. In goede combinatie met de aanvallers leidde dit tot enkele schoten op doel, waaronder een stuk of 3 voor Barry. Ik noem een aanval op rechts, waar Robin Vriend in combinatie met Erwin Hofland enkele keren tot een voorzet kwamen. Een combinatie tussen Michel Hoffer en de snelle Hyena ‘Bas Gagliardi. Het ging eigenlijk allemaal wel prima. Het was wachten op een foutje van de tegenstander en die kwam er ook. Niet in de vorm van een snoeiharde vrije trap van Michel Hoffer, wel in de vorm van Erwin Hofland die scherp was en langs de verdedigers tikte en de keeper.Even rustig intikken en het eerste doelpunt van het seizoen was daar voor onze topscorder. 0-1. Waaraan kun je bij zo’n eerste helft afleiden dat het goed ging? Door het gezeik op elkaar van de tegenstander. Een zeer sterke eerste helft. De beste helft die we ooit tegen hen gespeeld hadden wellicht.

Toen begon de tweede helft..a fagsa583*&$**&#% {Error}4qf. -failure]
%$^**[cant uploud][please repport to webmaster]^ 9814738795483532895084728741632546-

Wij bedanken de meegereisde supporters en zien jullie graag terug bij de volgende wedstrijd!