Valken 2 succesvol op zomerse oktoberdag!!

2 oktober 2011 zal de boeken in gaan als één van de warmste aller tijde, maar waar zal de wedstrijd van Valken 2 terug te vinden zijn in de geschiedenisboeken van 2090?
Ik kan u verklappen dat deze niet op een voorpagina is terug te vinden, maar wel zijn hoogtepunten kent!!

Om 10:15 uur waren voor het eerst alle spelers aanwezig inclusief Rick Raven die zijn klokje, auto en fiets op tijd had gezet om niet weer te laat te zijn!
Om 10:30 uur de bestuurskamer in voor een praatje, maar zoals gebruikelijk was het Jos die op zich liet wachten vanwege een dwarsliggende boomstam die hij er dan ook pardoes uit wist te persen!

Paul had de verzorging op zich genomen om voor een ieder een heerlijk broodje met beleg (groene eieren?) voor te schotelen met een lekker glaasje sap of melk!

Een praatje wat vooral gericht was op een noodzakelijke overwinning want na één gespeelde wedstrijd (7-2 verloren) stonden we natuurlijk helemaal onderaan.
Na werkelijk alles te hebben doorgesproken werd de kleding aangedaan en na de warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

Al snel werd duidelijk dat wij de betere ploeg waren en de ene na de andere aanval richting het Woudia doel was het gevolg.
In de 13e minuut was het een mooie bal vanuit het middenveld waar Niels.F wel raad mee wist en maakte beheerst de 1-0.
Even daarna was het Paul die de druk op hun verdediging opvoerde en de fout die daardoor tot stand kwam werd door een razendsnelle Rick prachtig afgerond via de binnenkant van de paal 2-0.
Woudia is Woudia niet als er niet een schepje bovenop wordt gedaan en zette ons onder druk waar we dan ook geen raad mee wisten en begonnen foutjes te maken!
Zeer rommelig en met wat geluk werd de 2-0 meegenomen naar de kleedkamer om 15 minuten te rusten.
Met Tim voor Paul en Wilco voor Tjeerd begonnen we aan de tweede helft met de insteek om Woudia met goed combinatiespel weg te spelen.
Dit lukte maar half en dat was vandaag dan wel genoeg, maar tegen betere tegenstanders komen we hier niet mee weg.
Omdat we gewoonweg over het geheel gezien beter waren kwamen er vanzelf kansen en één daarvan werd gecreëerd door Niels.F en afgerond door wederom Rick Raven.
Daarna werd het aanwezige publiek en overigens alle andere aanwezige getrakteerd op een soort van komische film.
Een goede aanval van Woudia, waar men de bal na het uitspelen van onze keeper gewoon in een leeg doel kan plaatsen, maar waar iedereen het doelpunt al telde waren de spitsen van Woudia allebei van mening dat de ander zou schieten en zo kon David op miraculeuze wijze de bal nog weg krijgen alvorens hij de lijn passeerde!
De leider/coach van Woudia was woest en met stomheid geslagen en gooide van ellende met een fles water richting alles en iedereen!!

Het was een mooi moment om “de bomber” Kersten te brengen om de overwinning binnen te slepen.

Valken kon deze partij nooit meer verliezen, maar er kwam toch nog een hoogtepuntje voor het publiek!
Het was de onverzettelijke Michiel Beemster die door een “Suarezje” in een prachtige positie voor het doel terecht kwam en toen de keeper op hem kwam afstormen bedacht Michiel zich niet en stiftte de bal op prachtige wijze over de keeper en tekende daarmee voor de 4-0 voorsprong. Het publiek waardeerde deze goal met een staande ovatie en de beelden zijn inmiddels opgevraagd door de NOS, BRT, Eurosport, eredivisie live en BBC zodat men in het buitenland ook kan genieten van dit hoogstandje!!
Een minpunt blijft dan nog dat we door slappe dekking en verkeerde communicatie toch nog de 4-1 om ons oren kregen.

We mogen over 90 minuten best tevreden zijn en staan nu ergens in de middenmoot met 3 punten uit 2 wedstrijden!
Volgende week uit tegen Westfriezen en zal niet makkelijk worden, maar we gaan uit van drie punten in het tasje (van Jeen).

PS: namens alle spelers van Valken 2 feliciteren wij de familie Portegies met de geboorte van weer een kleintje!!! (gaat de knoop er nu in??)