DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstrijdsecretariaat: Simone Hand, 06-15211021 (zat.) en Frank Hand, 06-53890680 (zon.)

Valken houdt haar doel schoon en pakt de punten tegen Hauwert

Voetbal is maar bijzaak. Dat bleek maar weer bij het betreden van ons complex zondag net over twaalven. Onze gewaardeerde begeleider Piet stiefelt nerveus heen en weer. Zijn gedrag heeft niets te maken met welke wedstrijd dan ook. Nee lieve mensen, hij was doodnerveus voor een bevalling die niet lang meer op zich kon laten wachten. “iedereen vraagt maar of het nog rustig is”. Nou, ik word er onrustig van…. Vrouwlief loopt overigens op dat moment ook nog rond langs de velden. Geen voortekenen van een spannende nacht. Niets bleek minder waar!!

Hedenmorgen bereikte mij het bericht dat kleine dochter Emma is geboren. Moeder en kind maken het goed. Piet, Eline en Twan; van harte met jullie nieuwe aanwinst!!

Tja, bijzaak dus. Maar wel een hele belangrijke, zo niet de belangrijkste. Deze zondag stond de uitwedstrijd tegen Hauwert op het programma. Een leuk affiche. Beide ploegen bevochten elkaar 3 maal afgelopen seizoen. Valken lachte uiteindelijk als laatste, omdat de nauwelijks verdiende 1-0 een belangrijke stap zou betekenen naar promotie. Krachtsverschillen waren in alle drie de wedstrijden amper te herkennen. De verwachting was dat het dit keer ook zo zou zijn.

Een flets, maar warme oktoberzon liet de ochtenddauw langzaam verdampen. Een vreemd gezicht in oktober. Terwijl bladeren van de bomen vallen, en de zon niet meer zo hoog staat, vallen wel de vogels van het dak van de warmte. Alsof 2 verschillende werelden voor 1 keer samenkwamen. Deed mij denken aan het spreekwoord: When Hell freezes over. Wat zoveel betekent als: dat gaat nooit gebeuren. Nou, vandaag kon het wel en misschien betekende dit een aankondiging voor een bijzondere middag.
Die middag werd aangevangen zonder Rick. Hij genoot van een weekendje in Brugge. Niels T. was er wel bij, maar werd voor alle zekerheid op de bank gehouden om zijn enkel te ontzien. Nobi was weer terug en Mike werd bereid gevonden om het gat in de verdediging op te vullen.

De wedstrijd dan . Hauwert begon zoals we gewend zijn met veel energie. Scherp in de duels, drang naar voren en veel lopende spelers. Valken had het, zoals we ook gewend zijn, erg lastig hiermee. Vergelijk het maar met een race op de 1500m tussen Groothuis en Fabris. Valken (Fabris) had zich hierop ingesteld en vond langzaam maar zeker de grip terug. Hauwert weigerde een drinkpauze om het tempo in de wedstrijd te houden. Maar gek genoeg leken ze zelf daar meer behoefte aan te hebben. Vooral op het middenveld werden steeds meer duels gewonnen en beter balbezit gespeeld. Waar bleven de kansen hoor ik u denken? Nou, die waren er eigenlijk niet veel. Hoewel Valken de overhand kreeg, bleek dit geen opmaat voor veel spectaculaire momenten.

Beide ploegen hadden 1 echte kans. Vlak voor rust kopte de lange laatste man van dichtbij tegen Edwin op. Even daarvoor leek Lennard uit een corner te scoren. De inzet had echter een vreemd effect en rolde na op de grond gestuiterd te hebben vanaf de doellijn het veld weer in.

Valken scoorde even later wel. Dit was echter geen kans, zo eerlijk moeten we zijn. Een strakke vrije trap van Rob leek weggewerkt te worden, maar lag zomaar in doel . Een Hauwert verdediger trapte bijna volledig over de bal en verraste daarmee zijn eigen doelman. Met dit presentje in de pocket zochten beide ploegen de kleedkamer op.

De 2de helft werd een stormloop van de thuisploeg verwacht. Die angst bleek ongegrond. Hauwert probeerde wel, maar slaagde nimmer een echte kans te creëren. Valken stond als een dicht huis. Een groot verschil met de vorige wedstrijden toen de deur regelmatig open ging. Enig minpuntje was dat in balbezit te weinig werd gebracht. Het niveau van de wedstrijd werd er hierdoor niet beter op.

Valken kreeg in de slotfase nog een enorme kans. Mark zag enkele medespelers over het hoofd toen hij van dichtbij hard voorlangs schoot. Niels Timmer en Lennard hadden liever gezien dat de bal werd teruggelegd. Gelukkig bleef deze misser zonder gevolgen, want Hauwert stichtte verder geen gevaar meer. Het enige oh jee momentje was nog een vrije trap net buiten zestien. Nobi blokte de matige inzet met zijn arm. Je zult ze de kost moeten geven die hiervoor een penalty geven. Gelukkig kwam het fluitje niet. Een zeldzaam gegeven deze middag, want de leidsman floot zijn long leeg door alle kleine en grote vergrijpen op het veld.

En zo verdubbelde Valken haar puntentotaal. Het werd niet bepaald een bijzondere middag, maar wel des te mooier. Valken passeert Hauwert op de ranglijst en heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed. Bij verlies hadden de roodgroenen laatste gestaan, nu valt een plek in het linkerrijtje hun ten deel. De verschillen zijn echter nog marginaal. Tijd voor nagenieten is er niet. Volgende week wacht een nieuwe krachtmeting tegen KSV. Statistisch gezien kan Valken deze niet verliezen. Na 2 verliespartijen in de eigen Arena, moet toch het thuisvoordeel een keer gaan gelden.

Komt dat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-12-2023
Ochtend
Isabel/Usama Almohammed
Middag
Jelle Bleeker/Tim Weeverink

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (19 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (59 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (13 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (26 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (29 jaar)
Giel Besseling, 02-12 (23 jaar)
Haan, 02-12 (57 jaar)
Tom Laan, 02-12 (20 jaar)
Myrthe Raven, 02-12 (15 jaar)
Ron Laan, 03-12 (57 jaar)
Lara van Vliet, 03-12 (14 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com