Helden strijdend ten onder tegen prima Spartanen 5

Het 4e competitieduel bracht Spartanen 5 uit Wognum naar ons toe. Doelman Dekker is vandaag aanvoerder en mag in de spits oorlog maken. Ontbrekende spelers vandaag: Freek, Marcel, Erwin en een halfje John.

Vooraf zijn we al gewaarschuwd voor de Spartaanse formatie. Vorige week wisten ze namelijk te winnen van kampioenskandidaat Vada 3.

Al snel bleek dat Valken vandaag een zware kluif zou hebben aan de rood-witten. Vooral de mid mid – de man met de blauwe schoentjes – heerste op het veld. Veelal werden de spitsen snel ingespeeld. Deze waren op hun beurt zeer wendbaar en draaiden en kapten onze verdediging zo nu en dan uit. De heldendefensie geeft zich echter niet zomaar gewonnen, wegroeien of zo nu en dan een corner kado doen is het uiteindelijke laatste redmiddel.

Kon Valken dan niets terug doen? Zeker wel. Twee mooie kansen voor Dennis, waarvan een door de keeper op de lat getikt wordt. Verder nog een halve omhaal van Doelman Dekker, en een prima schot van Jan Jaap op de paal.

Helaas, geen goal voor de helden en nog steeds het overwicht van Spartanen.

Vlak voor rust is het verzet dan toch een keer gebroken. De aanval is weer snel en via eental schijven belandt het leder bij de mid-mid. Deze ziet de linkerspits helemaal vrij staan en met een simpele bal in de korte hoek wordt het 0-1. Direct na de aftrap wordt er gefloten voor de rust.

Na rust hebben we de wind in de rug. In de tweede helft hadden we de beschikking over verse krachten als John, Niels en ‘af-en-toe’-invaller Jordy. Ondanks dat we toch wel wat kansen krijgen is Spartanen nog steeds de betere ploeg.

Helaas wordt daarbij dé kans om de gelijkmaker te maken door Niels vakkundig gemist. Dennis sprint weg over de linkerzijde. Voorzet op geheel vrijstaande Niels. Oog in oog met de keeper schiet ie echter te snel, naast.

Daarna volgen nog wat speldeprikjes van Valken maar het verschil wordt gemaakt door de Spartanen-spits en zijn compaan: ‘mid mid op blauwe schoentjes’. Telkenmale wordt de spits in stelling gebracht en bij de 0-2 draait ie prima weg van zijn directe tegenstander. Het schot is onhoudbaar.

Niet veel later 0-3. Weer wegdraaien, voorzetten en rechtsvoor kan simpel binnentikken.

Vlak daarna een vrije trap voor de gasten op 20 meter voor de goal. Pascal zet zijn muur neer, ziet de trappende speler komen en met een prachtige showduik – waar Doelman Dekker patent op heeft aangevraagd – plukt ie de bal uit de kruising.

Valken krijgt een kwartier voor tijd nog een kans om terug te keren in het duel. Voorzet is vanaf links, Martin komt inglijden, Niels kan niet bij de bal, laatste man glijdt ook uit en toucheert de bal met de hand. Een eenvoudig gegeven strafschop die simpel wordt binnengeschoten door Nico.

Valken heeft daarna nog wat afstandsschoten in petto van o.a. Ivo en Doelman, prooien voor de goalie. Ook een vrije trap van Nico treft geen doel. Deze gaat net over/naast.

Tien minuten voor tijd maakt Spartanen aan alle illusies van Valken een eind. Zij krijgen ook een pingel, eerlijk is eerlijk: deze was duidelijker dan diegene die wij kregen.

Eindstand derhalve 1-4. Het is geen schande om van dit prima spelende team te verliezen. Hadden we het tot de rust maar dicht kunnen houden en hadden we de gelijkmaker maar gemaakt…… . maar ja, als telt niet in de voetballerij.

Volgende week gaan we in Andijk op bezoek bij het 6e elftal van de plaatselijke A.V.V. De Andijkers staan 9e en hebben met 4 punten 1 punt minder dan ons (wij staan nu 6e).