Valken ziet KSV in slotfase langszij komen

Even leek het weer nog roet in het eten te gooien. Gelukkig vielen de neerslaghoeveelheden erg mee en kon de wedstrijd tegen KSV gewoon doorgang vinden.

Het was even puzzelen voor de coach wie het beste konden beginnen. Er waren wat pijntjes bij enkele spelers en bovendien meldde Roan zich ’s morgens ziek af. Verder had Lennard privéverplichtingen. Hij kon slechts 1 helft meedoen. Uiteindelijk werd met wat gestreep en gewissel de opstelling gepresenteerd. Verrassing misschien wel was de basisplaats voor Niels Fine. Hij had op de training een uitstekende indruk achtergelaten en kreeg daarvoor een passende beloning. Niels Timmer was ook weer fit verklaard en eiste zijn stekkie op linksachter weer op.

KSV. Een lastige opponent. Afgelopen seizoen op een haardje na promotie gemist. Dit seizoen begon de ploeg verrassenderwijs met 2 verliespartijen. Daarna werden echter 2 overwinningen geboekt wat hun, net als zoveel ploegen, een plekje in de middenmoot opleverde. 1 plek boven Valken. Toch werd vooral van hun kant veel voetballend vermogen verwacht. Een fenomeen wat Valken nog niet veel was tegengekomen.

De eerste helft had Valken licht de overhand. Toch werd ook duidelijk dat KSV niet ongevaarlijk was. Een paar handige spitsen, een goede voetballer op het middenveld en een paar beulen achterin. Kortom, een uitgebalanceerd team. Valken speelde echter goed mee en had meer de bal en minder moeite om combinaties op de mat te leggen. Het aardige spel leidde niet tot veel 100% kansen, maar er was wel voortdurend dreiging.

KSV was zo vriendelijk om het gebrek aan stootkracht te compenseren. Erik ontving de bal kort uit een corner. Hij draaide handig om zijn tegenstander heen en gaf de bal strak voor. Een KSV-verdediger schrok hier zo van dat hij de bal netjes in eigen doel werkte.

Enkele minuten later was Niels F. dichtbij de 2-0. Een bekeken schuiver met zijn linker chocoladebeen werd ternauwernood uit de hoek getikt door de doelman.

Zoals eerder gememoreerd liet ook KSV zich gelden. Zo werd de lat geraakt en ontsnapte Valken aan een strafschop toen de spits na 31 kapbewegingen in de zestien licht werd geraakt. Gelukkig was hij zo sportief om niet de stervende zwaan te spelen.

Lennard maakt in de rust zoals afgesproken plaats voor Edwin.

Dit veranderde niet veel aan de Hemmer speelwijze, wel aan de invulling ervan. Het lukte minder en minder om de voorwaartsen goed te bereiken. Daarnaast was ook de aansluiting vanuit het middenveld minder. Desondanks waren er nog kansjes. Een inzet uit een corner van Niels F. werd van de lijn gehaald en Mark schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

KSV werd sterker en de goal hing in de lucht. Eerst verdween een vrije inzet nog naast de goal, maar halverwege de 2de helft was het dan toch raak. De manier hoe het doelpunt tot stand kwam, was wel lullig. Een speler van KSV miste faliekant de bal, maar die rolde zomaar voor de voeten van de linksvoor die opeens een vrije doortocht had en scoorde.

De wedstrijd werd daarna stilgelegd omdat de scheidsrechter geblesseerd de fluit aan Maarten gaf. Het oponthoud was beperkt want Theo Visser stond in zijn kloffie al klaar om het veld te betreden. Schijnbaar zonder overleg, maar iedereen had er vrede mee. De regen kletterde naar beneden, dus veel tijd voor discussie werd niet genomen.

Valken worstelde, maar leek alsnog boven te komen. Rick vond met een handig balletje Niels in de diepte. De jonge aanvaller tikte de bal onder de vallende doelman door in doel: 2-1. Op dat moment waren nog 7 minuten te spelen.

Helaas was voor de 3de maal dit seizoen de slotfase dodelijk. Valken was aan klungelen achterin en kreeg de bal niet weg. Edwin leek 2 seconden lang de held door een eerste inzet knap te stoppen. Bij de rebound kreeg een meegekomen aanvaller alle tijd van de verdedigers om aan te leggen en alsnog de scoren: 2-2.

In de resterende minuten bleven beide ploegen zoeken naar de overwinning. Kansen werden niet meer gecreëerd, waardoor Valken ook zijn 3de thuiswedstrijd niet in winst wist om te zetten.
De uitslag was op zich verdiend, maar als je vlak voor tijd de 2-1 maakt, dan mag je dat niet meer weggeven. Bovendien viel KSV toch een beetje tegen. Door dit resultaat bivakkeert Valken in het rechterrijtje. Maar als ik u vertel dat 1 overwinning genoeg kan zijn om in de top 5 te staan weet u hoe klein de onderlinge verschillen zijn. Bovendien moet Valken volgende week een uitwedstrijd spelen en dat betekent sowieso 3 punten. Een lekker vooruitzicht voor de Hemmers die goed meedraaien in de spannende 4de klasse B.