Sof van de veteranen tegen Dynamo

De veteranen zijn tegen een vreemde nederlaag opgelopen tegen Dynamo. Het werd maar liefst 5-2 voor Dynamo dat wegens reconstructie van de eigen velden moest uitwijken naar het terrein van Sporting S in Schermerhorn. In alle vroegte, namelijk om half 10, stond de wedstrijd gepland, maar het werd iets later, want er kwam geen scheidsrechter opdagen en daardoor nam een speler van Dynamo het fluitje maar ter hand.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Weliswaar had Dynamo direct een goede kans, maar De Valken produceerde veel meer mogelijkheden. Er waren goede tot zeer goede kansen voor Ron Laan (zelfs wel drie), Eddy Bakker, Frank Hand, Sjaak Laan en Gerard Laan, maar slechts één daarvan werd een doelpunt. Gerard Laan werd in het strafschopgebied in de loop aangespeeld en liftte de bal keurig over de keeper heen.

Daar waar De Valken de kansen liet liggen, wist Dynamo zowaar tegen te scoren en stond het 1-1. Dat zou ook de ruststand worden. Vervelend voor De Valken was niet alleen het aantal missers, maar ook de hamstringblessure die Gerard Laan opliep. Hierdoor moest na rust met 10 man geprobeerd worden de wedstrijd alsnog in winst om te zetten.

Het zou heel anders lopen.

Slechts een paar spelers van de veteranen haalden een acceptabel niveau, maar voor het overige was het vertoonde spel niet best. Het lukte niet om de bal simpel rond te laten gaan en voetballend uiteindelijk weer nieuwe kansen af te dwingen.

Dynamo had wel zijn dag. De tegenaanvallen leverde zodoende nog vele doelpunten op. Dynamo liep uit naar 4-1 en het verbouwereerde Valken-team kon zich niet meer oprichten. Sjaak Laan maakte nog wel de 4-2, maar niet lang daarna werd de eindstand op 5-2 bepaald. Dynamo was natuurlijk blij met dit unieke resultaat.

Waar gaat het mis bij De Valken? Vorig jaar niet verloren, nu al zijn de veteranen al drie keer tegen een nederlaag opgelopen. Tegen VVS ’46 en De Rijp was sprake van een goede opponent, maar Dynamo zou geen problemen mogen opleveren. Het Valken-team heeft ten opzichte van vorig seizoen wel aan kwaliteit ingeboet doordat spelers als Ben Vroling en Timo Groot niet meespelen. De aanvullingen in het team zijn eenvoudigweg van minder niveau. Daar komt bij dat soms met moeite een elftal op de been gebracht wordt. Blessures en afzeggingen maken dat het elftal niet op volle kracht vooruit kan en dat brak de veteranen in Schermerhorn op deze fraaie herfstochtend op.

Wat moet er gebeuren? De knop moet om. Enerzijds accepteren dat het allemaal wat minder is, anderzijds met plezier en de juiste beleving spelen. Dan valt er nog veel uit te halen en kan het tij weer keren. Hopelijk kan volgende week tegen De Blokkers het verslag weer wat lichtpuntjes opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken