Helden op Hoogwoud’s kunstgras op karakter naar overwinning

Na de verloren partij tegen de koploper vervolgen de helden vandaag de competitie met een uitwedstrijd in Hoogwoud bij Grasshoppers 6. Een schitterende accommodatie, alles spik en span en een mooi kunstgrasveld. Helaas moesten we daar op voetballen: lastig als je dat totaal niet gewend bent. Zonder de geblesseerden Doelman Dekker, Erwin en Rens stonden er toch weer 13 helden klaar. Zanger Pascal had DJ Showcees meegenomen als extra speler zodat Martin, Dennis Dup en Rowan als wissel begonnen.

Al snel werd duidelijk dat Grasshoppers meer gewend was om op de rubberen ondergrond te ballen dan de helden. Dit hebben we al vaker gezien bij omliggende verenigingen met een kunstgrasveld. Da’s toch een voordeel voor de thuisploegen. Maar goed, spelers als Freek, Jaap-Jan, Rowan en Nick komen overigens prima uit de voeten. Achterin is het kwartet Marco, Marcel, Ivo en Arthur ervaren genoeg om weg te rossen indien de nood aan de man is.

Nadat de thuisploeg in het begin de overhand heeft gehad komt Valken na een kwartier voor het eerst wat gevaarlijk te voorschijn. De keeper is niet klemvast en dus zijn er kansen voor de rebound. Dennis en Jaap-Jan zijn nog niet succesvol bij de eerste plaagstootjes. Aan de andere kant staat Pascal – al snel een lange broek aangetrokken na zijn eerste duik met brandwonden tot gevolg – een prima potje te keepen en heeft ie weer mooie showduiken in petto.

De voorsprong voor de helden komt na 20 minuten als Freek een prima individuele actie aan de linkerzijde heeft. A la Adam Maher wurmt hij zich langs drie tegenstanders en staat oog in oog met de doelman. De schuiver in de korte hoek is onhoudbaar. De open knie is het resultaat van zijn inspanning.

Valken is dan iets beter en krijgt nog wat kleine kansjes, o.a. voor Rowan. De gelijkmaker valt echter toch als de spits een prima actie in huis heeft.

Vlak voor het rustsignaal komt Valken toch weer op voorsprong. Jan-Jaap heeft vanaf de rechterkant een prima voorzet. Martin mist, Dennis kopt tegendraads in. Met een 1-2 stand gaan we rusten.

Na rust wisselt Dennis Dup met Jan Jaap. Hiermee hopende op zijn snelheid zoals ie ooit jaren terug ons de zege in Twisk bezorgde.

Valken is heer en meester in het 2e bedrijf, gesteund door het lichte windje in de rug. Veelvuldig wordt de aanval via de linkerkant met Rowan en Dennis gezocht. Voorzetten zijn prima, de aanname bij de spits(en) is echter niet optimaal.

De 1-3 valt overigens wel ‘gewoon’. Alhoewel, echt gewoon is ie niet. Prima actie Rowan, balletje op Dennis die vanaf de linkerkant met buitenkant links de bal over de doelman schiet. Keeper iets te ver uit de goal, maar de bal valt wel schitterend in het kruis.

Marge van 2, niets aan de hand. Maar uit het niets komt de thuisploeg weer terug in de wedstrijd. Aanval over links, spits bereikt en simpel binnengeschoten.
Niet veel later komen we goed weg als dezelfde spits uit een corner met een halve volley de buitenkant van de paal raakt.

Valken hersteld zich weer, ook topschutter Martin weet zijn goal weer mee te pakken. Voor de goal heeft ie al een paar maal moeite om de bal te controleren. Nu met een steekbal door het midden is ie te snel voor de centrale verdedigers. Keeper de goal uit, Martin net iets eerder en met een punter krijgt ie de bal tussen de benen van de doelman door. Schaafwonden nemen we op de koop toe.

De ‘hoppers’ krijgen 8 minuten voor tijd de gelegenheid om weer aan te sluiten. Een makkelijk gegeven vrije trap op 20 meter voor de goal. 3 mans muurt, bal er over heen. Pascal raakt hem nog wel, maar kan niet voorkomen dat de bal net onder de kruising achter hem in het net valt. Spanning ten top: 3-4.

Met nog 5 minuten te gaan kan Martin het duel beslissen als ie zich wederom tussen de centrale verdedigers door wringt. De schuiver verschalkt de doelman maar belandt echter aan de verkeerde zijde van de doelpaal.

Nog even alles op scherp en de overwinning is een feit. Zwaarbevochten, maar des te zoeter is de smaak. Op de ranglijst staan we er ook weer keurig bij: 4e.

Echter, een nederlaag betekent dat je zomaar weer richting de 9e plaats kan vallen. Een overwinning daarentegen brengt je wellicht weer op het podium.

Volgende week weer een late middagwedstrijd. Dan op bezoek bij MOC 3, de formatie die we ook al in de beker troffen. Toen 2-2, kijken of we beter voor de dag kunnen komen als tijdens de warme wedstrijd in het begin van het seizoen. Aanvang is 14:00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken