Valken 2 succesvol met de ‘alles klem uit Hem’-keeper

Natuurlijk zullen er lezers zijn die meteen denken “daar hebben we weer een klagende trainer” of “ja hoor, de scheids heeft het weer gedaan” en “je hebt gewonnen, wat zeur je nou”.
Al deze mensen moet ik teleurstellen omdat ik elke week de wedstrijd zo eerlijk mogelijk op papier probeer te krijgen en geloof me, dan kan ik niet om deze man heen!!!

Om 10:15 uur vertrekken vanaf het parkeerterrein en het wonder geschiedde want het was Rick Raven himself die om 10:09 uur aan kwam lopen!!
Hij had zijn excuus al klaar voor als hij te laat zou komen want er stonden een aantal zwanen op de weg waarvoor hij moest stoppen!!
Enkele minuten later was iedereen aanwezig en daarmee was een mijlpaal behaald…………………….

Helaas was het voor David toch niet mogelijk om te kunnen spelen en moest ik een speler aanwijzen die zijn taak over zou nemen.
Omdat we toch op zoek waren om het doel zoveel mogelijk te vullen werd er voor Jeen gekozen en op een enkeling na was iedereen het daar mee eens.

De scheidsrechter van vandaag was de heer K. Neuvel en na navraag bij wat oude bekenden van mij (heb er 5 jaar gevoetbald) begreep ik van hen dat we daar een eerlijke en goede scheids aan hadden.

Toen de scheids het veld opkwam moesten we toch echt twee keer kijken want de man leek als twee druppels water op Joop van de Ende met dit contrast dat de één geniaal is en de ander niet!!
Vanaf de aftrap een fel Valken wat Zouaven helemaal achteruit drukte.
In de 2e minuut was het al raak want na goed storen was het Niels Kool die de snelle 0-1 op het scorebord zette!
Daarna een rommelige wedstrijd, maar een veel beter Valken en een tegenpartij die het fysieke geweld niet uit de weg ging. Helaas deed de scheids hier niets mee en dat was voor Zouaven een sein om daar hun spel van te maken.
Kansen waren er genoeg, maar gek genoeg lukte het de voorhoede niet om de wedstrijd te beslissen en dan……………………..weet ja wat er gaat gebeuren.
In dit geval een foutje van Jos met dodelijk gevolg 1-1. Rust.

In de rust een pittige toespraak van een vrij geïrriteerde ondergetekende, maar absoluut overtuigd dat we hier de punten mee zouden nemen.
Vanaf de rust wederom een fel Valken dat de kansen aaneen reeg, maar het karwei niet afmaakte.
En alsof het nog niet genoeg was verspeelde Wietse de bal op het middenveld en de linksbuiten nam de snelste weg naar onze keeper en verschalkte hem in de korte hoek: 2-1.
Dat de scheids dit toch wel een mooie stand vond was duidelijk want hij vertikte het om de bal na twee charges en een hansbal in de zestien de bal op de stip te leggen.
De irritaties liepen hoog op bij zowel de spelers als bij ondergetekende!

Wanneer een scheids slecht is en de regels niet helemaal goed hanteert is dat niet zo heel erg als hij maar één lijn trekt , maar dat was nou juist niet het geval en Zouaven kreeg werkelijk tig vrije trappen mee!
Toch overwon uiteindelijk het voetbal want binnen vijf minuten was het eerst Jos die een rush maakte en Michiel goed inspeelde en die de bal weer terugkaatste zodat Jos de 2-2 kon maken.
Een minuut later was het Tim Groot die in de tweede helft goed inviel en dat bekroonde met een prima goal: 2-3.
Zouaven kon niet meer en was te moe om nog een vuist te maken.
Zelfs Rens kon zich gaan bemoeien met de aanval en met een één twee met Michiel maakte Rens de verlossende 2-4.
Na het eindsignaal een duidelijk opgeluchte keeper Jeen die allerlei bijnamen kreeg zoals: De bolle van Zwolle, Het lek van Pec, Beer van de meer, maar hij was voor ons vandaag de “alles klem uit Hem” keeper !!
Het was geen goede wedstrijd, maar wanneer je wint van 12 man dan is dat een prima prestatie!!
Overigens was de scheids in de avond weer te bewonderen bij RTL 4 bij de musical “Wicked”!!

Jeen Kersten in opperste concentratie op het A veld van de Zouaven!! Wat zal z’n papa trots zijn!!!!