DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstrijdsecretariaat: Simone Hand, 06-15211021 (zat.) en Frank Hand, 06-53890680 (zon.)

Valken 1 maatje te klein voor Always Forward

Een fitte selectie betrad de bestuurskamer voor de bespreking van de wedstrijd tegen Always Forward. Een tegenstander die voorafgaand aan het seizoen als DE favoriet werd bestempeld. De start was echter allerminst overtuigend met vooral veel gelijke spelen. Daarna volgde een kleine opmars waardoor de ploeg zich net boven Valken op de 4de plaats in de rangschikking terugvond.

Valken kent zoals bekend mag zijn een wisselvallige start. Knappe overwinningen worden afgewisseld met onbegrijpelijke en/of ongelukkige nederlagen. Een echte middenmoter dus. Verder valt op dat Valken thuis nog geen thuiswedstrijd wist te winnen. Met een tegenstander in de winnig mood op bezoek geen leuk vooruitzicht.

Coach Kees koos voor dezelfde elf als tegen Wherevogels. Ondanks de nederlaag werd er goed gespeeld, dus was er geen reden om veranderingen door te voeren. Dat betekende dat de ongelukkige Sam, Erik en Roan op de bank plaats moesten nemen. In de bespreking werd aangehaald dat Forward een handige ploeg was, met veel bewegende middenvelders en een sluwe aanvaller. Kortom, de nul houden zou weer een lastige klus worden.

Het begin van de wedstrijd was lichtjes voor Valken. Rob had zijn ploeg een goede dienst kunnen bewijzen door de 1-0 te maken uit een kans die hij aangeboden kreeg door Lennard. De bal rolde via de keeper richting doellijn, maar die kon zich net op tijd oprichten en zo een doelpunt voorkomen.

Er was eigenlijk niets aan de hand. Tot het moment dat Forward een onterechte ingooi meekreeg. De ingooi werd richting de zestien gegooid. Chris gleed uit waardoor een Forward-speler zomaar de bal in de voeten kon ontvangen. Uit de draaien schoot hij de bal netjes in de hoek: 0-1.

Valken kwam deze tegenslag snel te boven. Eerst waren Niels Timmer, Niels Fine en Rick dichtbij de gelijkmaker alvorens Valken een presentje kreeg van de arbiter. Mark ontsnapte aan de rechterkant, maar hij leek de bal te kort terug te leggen. Lennard werkte zich alsnog in balbezit en viel vervolgens gewillig naar de grond toen de doelman richting bal dook. Deze vrije val werd beoordeeld als een overtreding. Rick benutte de strafschop feilloos.

Opnieuw niets aan de hand. Tenminste, dat leek zo. Forward werd sterker. Het hield beter de bal in de ploeg en werd een aantal maal gevaarlijk doordat Valkenspelers zich bij de eigen achterlijn te makkelijk lieten omspelen. Uit 1 van die acties ontstond de 1-2. Edwin kon een schot van dichtbij nog aantikken, maar de rebound was hem te machtig. Valken was deze klap nog niet te boven of een fout in de achterhoede leidde ook nog eens de 1-3 in. Edwin werd ditmaal geklopt middels een geweldige lob.

In de 2de helft probeerde Valken zich terug te knokken in de wedstrijd. In alle eerlijkheid, Forward bleef eigenlijk de betere ploeg. Toch kwamen er ook kansen voor Valken. Met name Rob en Roan (ingevallen) hadden de score een beter aanzien kunnen geven. Uiteindelijk was het Lennard die een vrije trap van Mark netjes inkopte: 2-3.

Heel Hem maakte zich op voor een spectaculaire eindsprint van de thuisploeg. Niets bleek minder waar. Forward bleef gevaarlijk in de tegenaanval en kon meerdere malen over de zijkanten doorbreken. Mark Borst was zo ongelukkig om 1 van die voorzetten te promoveren tot eigen doelpunt: 2-4. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Valken creëerde nog wel wat mogelijkheden, maar de tegenstander was gevaarlijker.

De 2-5 en 2-6 die vlotjes vielen, gingen er wel erg gemakkelijk in. Een punt van aandacht voor de Valkeniers voor de komende wedstrijden. Gelukkig bleef het hierbij en bleef ons verder leed bespaard.

2-6: een fikse nederlaag. Misschien geflatteerd, maar de goals werden veel te makkelijk weggegeven. Na 9 wedstrijden heeft Valken 21 doelpunten voor en evenzoveel tegen. Een opmerkelijk doelsaldo die misschien wel alles zegt. De 4de nederlaag van het seizoen betekende eigenlijk de eerste die ook echt terecht was. Scheelde weer een hoop discussie na afloop: ze waren gewoon beter.

Valken staat misschien wel waar het thuishoort en dat is momenteel de 10de plek. Het seizoen is nog lang en gezien de verhoudingen in de wedstrijden hoeven we ons geen zorgen te maken. Als we dit niveau vasthouden komen de punten komen vanzelf weer.

Volgende week wacht Westfrisia uit. Weer een lastige pot, maar gelukkig niet thuis en dus kan het bijna niet anders dan een overwinning worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 09-12-2023
Ochtend
Nancy/Guus Stavenuiter
Middag
Teun Lakeman/Leon Moerbeek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Giel Besseling, 02-12 (23 jaar)
Haan, 02-12 (57 jaar)
Tom Laan, 02-12 (20 jaar)
Myrthe Raven, 02-12 (15 jaar)
Ron Laan, 03-12 (57 jaar)
Theo Visser, 03-12 (71 jaar)
Lara van Vliet, 03-12 (14 jaar)
Yoran Hoogewerf, 04-12 (18 jaar)
Jens van der Werff (ivm onderst wedstrijdsec), 04-12 (21 jaar)
Kevin Kohler, 05-12 (17 jaar)
Frank Lakeman, 05-12 (49 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com