(te) Uitgebreide selectie nekt helden in uitwedstrijd bij MOC 3

Het volgende duel bracht de helden vandaag naar Midwoud alwaar het plaatselijke 3e garnituur van MidwoudOostwoudCombinatie ons verwelkomde. Eerder dit seizoen tijdens een bekeroefenpotje werd het 2-2, in een van helden-zijde bar slecht duel. Vandaag tijd voor revanche dus. En we hadden er zin in. Op Rens na een volledige bezetting waardoor het lastig werd om wissels te kiezen. Marcel, Arthur, John, Nico en Rowan begonnen op de bank.

Achteraf gezien was de keuze om zowel Marcel als ook Tuur niet te laten beginnen wellicht een minder gelukkige. Met Ivo, Marco, Dennis Dup en Doelman in de achterste linie is deze toch wel flink door elkaar gehusseld. Maar goed, genoeg kwaliteit om er op het hobbelige trainingsveld van de thuisploeg een puike prestatie neer te zetten.

De 1e helft kwam daar helaas niets, maar dan ook werkelijk niets van terecht. Valken is in het 1e bedrijf niet 1x gevaarlijk. Tja, de waarheid is hard. De bal werd simpelweg niet in de ploeg gehouden.

De 3-0 (!) achterstand met rust is dan ook niet verwonderlijk. De voorwaarsten verdedigen te weinig mee waardoor het middenveld overlopen wordt. Valken komt nog niet in de problemen maar een tegengoal kan niet uitblijven. En helaas is dat een kadootje. Dennis Dup krijgt een terugspeelbal. Ietwat hard maar hij lijkt controleerbaar. Helaas floept de bal onder de voeten door waardoor de spits simpel Pascal kan verschalken.

De 2-0 is een gevolg van eerder genoemd probleem: MOC mag simpel opbouwen. Aanval door het midden en mid-mid kan eenvoudig aanleggen voor een geplaatst schot in de hoek.

Op slag van rust is de ellende compleet: Marco gooit in op Dennis Dup. Bal bereikt echter Dennis niet, linksvoor onderschept. Marco hanteert de noodrem: Pingel. Feilloos binnegeschoten.

Na rust volgen de noodzakelijke omzettingen. Allereerst wordt de traditionele achterhoede in ere hersteld. Marco, Dennis / Marcel en Arthur staan weer op hun vertrouwde stek.

Valken komt meer uit de schulp al blijft MOC de betere formatie. De aansluitingstreffer komt dan ook een beetje uit de lucht vallen. Diepe bal op Dennis, keeper uit de goal maar mist de bal volledig. Dennis schiet binnen en de 2 centrale verdedigers kunnen de bal niet meer voor de doellijn tegenhouden.

Valken gelooft er weer in maar de moed wordt de grond ingeboord door een buitenspelgoal. Erwin vlagt wel maar de scheidsrechtster negeert het signaal (‘hij vlagt keer op keer’). Rechterspits (vanuit buitenspel) geeft voor op spits. Deze tikt simpel binnen.

Wat rest is met de moed der wanhoop er nog iets van proberen te maken. Er komt wat hoop als Martin zijn 10e van het seizoen kado krijgt. Diepe bal van Rowan. Keeper en verdediger tasten allebei mis, Martin is er als een duveltje uit een doosje bij om de bal op te pikken en de bal in het doel te lopen.

Vlak hierna komen we goed weg: Een voorzet van links wordt door de spits binnengekopt. Lijkt buitenspel, vlagsignaal en nu wel afgefloten, al dan niet terecht.

In de slotfase komt Valken nog een keer op zetten. Dennis – gelegenheidslinksback na het wegzenden van Arthur – heeft een diepe bal op spits Niels. Deze ziet Martin vogelvrij staan en passt de bal naar de linksvoor positie. Martin lobt de bal met zijn chocolade-linkerbeen over de doelman heen in de verre hoek.

Helaas, de 3 minuten die resteren zijn te kort om er nog een puntje uit te halen. De 4-3 nederlaag is een feit.

Volgende week het thuisduel tegen hekkensluiter DWB 3. De jonge helden dienen het dan te volbrengen zonder ‘de oudjes’ (en topschutters). Doelman Dekker, Ivo, Dennis, Martin en Rens gaan op een trainingskamp richting Drenthe. Daarmee is bijna 80% van de productie niet beschikbaar. Maar we hebben het volste vertrouwen in de rest van de selectie. Meestal hebben we met minder wissels ook minder problemen, dat bleek vandaag maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken