Veteranen zetten WSV 1930 met krappe 2-1 winst opzij

Het veteranenteam van De Valken had in WSV 1930 op zondag 27 november een tegenstander van formaat. Vorig seizoen was het door veelvuldige afgelastingen niet van dit thuisduel gekomen, maar dit seizoen meldde de Wormerveerse ploeg zich vol strijdlust tegen tien uur, terwijl de Valken-spelers nog binnendruppelden.

De selectie was tegen WSV op sterkte. Frank Hand ontbrak wegens het huwelijksjubileum van zijn ouders, die in de krant nog nostalgisch naar voren kwamen als trouwe verkopers van Valken-tenues en Quick-voetbalschoenen. De felicitaties gaan uit naar dit Valkenminnend bruidspaar.

Verrassend genoeg kwam ook Gerard Laan weer opdagen. De linksbener is zelfs wat afgevallen en als hij dat volhoudt zal het blessureleed zienderogen wel minder worden. Helaas gingen tijdens het duel tegen WSV Rob Flipse (knie) en Marco Bakker ( hamstring) vroegtijdig naar de kant. Verder hield het elftal stand.

De eerste helft had De Valken het beste van het spel. Al vrij snel kwam de ploeg op voorsprong. Rob Flipse stuurde Eddy Bakker richting doel en Eddy Bakker wist half vallend de bal met een tegenstander op zijn nek doeltreffend te beroeren. Opnieuw een prima treffer van Eddy Bakker die er dit seizoen lustig op los scoort.

Diverse aanvallen daarna strandden. Dat leverde de voorhoede de nodige kritiek op. Deels was dat wel terecht, maar WSV is ook een prima voetballende ploeg die met regelmaat de gevaarlijke aanvallen professioneel kon opvangen.

Toch werd het nog 2-0. Jan Koster wachtte in de buurt van de zestienmeter net zo lang totdat Ron Laan via een diagonale loopactie kon worden aangespeeld. In de draai schoot de spits vol raak en verschalkte met een hard en laag in de korte hoek de verraste WSV-doelman.

Uit een flitsende counter produceerde WSV nog een aansluitingstreffer als opmaat voor een spannende tweede helft. Die tweede helft zou vanwege de wind voor De Valken wat makkelijker moeten worden, maar het liep anders. WSV wilde zich niet gewonnen geven en zette De Valken met overtuiging onder druk. De gelijkmaker bleef gelukkig uit. Met een kopbal uit een hoekschop waren de groenzwarten nog erg gevaarlijk, maar verder loste de verdediging van De Valken alle problemen vakkundig en met veel inzet op.

In aanvallend opzicht waren er ook voor de thuisploeg nog goede mogelijkheden, maar zoals wel vaker werden de aanvallen niet zorgvuldig en vooral simpeler uitgespeeld. Ron Laan mocht op een pas van Piet Vriend even hopen op een wereldtreffer, maar zijn puike schot van grote afstand belandde op de lat.

Zo eindigde het leuke en sportieve duel in een krappe, maar ook wel knappe overwinning voor de veteranen van De Valken.

Na de winst tegen Kwiek ’78 was De Valken opgerukt naar de tweede plaats, waarmee de rangorde van vorig jaar is hersteld. De Rijp staat als nieuwkomer in de eerste klasse D 35+ met monsterzeges onbereikbaar op de eerste plaats en realistisch gezien kan De Valken het kampioenschap vergeten. Dat geeft de gelegenheid om vrij te voetballen en de tweede plek vast te houden. Tevens probeert het team wat verder te komen in het bekertoernooi en uiteraard hebben de veteranen nu al de ambitie om thuis tegen De Rijp de tegenstander een poepie te laten ruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken