Wedstrijd duurt, mede door karig ontbijt, net te lang voor Valken 2!!

Wekenlang hield Jos mij en daarmee het hele elftal in spanning omtrent “het regelen” van een ontbijt!!
Meerdere keren stelde Jos zijn beurt uit omdat er nogal wat geregeld moest worden, maar nu hij “zijn beurt” ruim vantevoren wist zou het allemaal goed komen!
Om 10:15 uur was iedereen in de kantine en ging men de bestuurskamer in om…………………………………..een zwaar tegenvallend, zeer simpel, nietszeggend ontbijtje te nuttigen!
Jos gaf aan dat het hem toch niet was gelukt om een “echte kok” te regelen en zodoende ff snel een supermarktontbijtje had geregeld op zaterdagmiddag/avond.
Dat ook Jos in een crisis is beland werd wel duidelijk dat menig speler zijn tweede broodje wilde nuttigen, maar de centjes op waren in de supermarkt…………

Een karig en energieloos ontbijt wat ons nog duur kwam staan……………

Na een prima bespreking waar de pijnpuntjes werden benoemd en met de juiste afspraken gingen we de kleedkamer in.
Vervolgens een goede warming-up en na een laatste peptalk kon de wedstrijd beginnen.

Om 11:30 uur de aftrap en om 11:30 uur en 11 seconden had De Valken al op een 0-1 achterstand moeten staan want Mike zat nog met zijn gedachte bij het misgelopen “fantastische ontbijt” wat ons beloofd was…………………gelukkig had de spits van KGB zijn vizier nog niet scherp staan!
Daarna was men bij De Valken wakker en werd er heel aardig gevoetbald en ook de afspraken zag ik terug in het veld.
In de 15e min een aanval door het centrum die uiteindelijk bij Michiel Beemster voor zijn voeten kwam en hard en droog inschoot! 1-0.
Tot aan de rust een beter voetballend Valken en een mopperend KGB waarbij de scheidsrechter “vergat” om Barry.S uit het veld te sturen nadat hij natrapte uit frustratie!!
De rust gingen we in met de 1-0 stand en gewisseld werd er nog niet omdat het goed stond en we wilde zien hoe KGB de rust uit zou komen.

De tweede helft zag er net zo uit als de eerste en Valken speelde compact en dekte kort waardoor de mannen van KGB het bij vlagen niet meer wisten………
In de 56e minuut een mooie aanval die als laatste door Rick Raven hard achter de keeper werd geschoten en de 2-0 een feit was!!
Een paar minuten later kon Jeen warm lopen en in de 60 e ruilde hij met Wessel en mocht ook meteen een corner nemen.
Deze corner belandde via Mike bij onze laatste aanwinst Kees Kok en maakte droog de verdiende 3-0.
De euforie was langs de lijn, in het veld en ook in de dug-out groot, maar het was Jos die onberispelijk schreeuwde dat we bij de les moesten blijven want anders wordt het zomaar 4-4!!
Twee minuten later een vrije trap voor KGB op 23 meter van het doel, maar zoals zo vaak pakte KGB dit buitenkansje met beide handen aan en met een bekeken schot was het zomaar 3-1 met nog 27 minuten op de klok……………………..
KGB rook bloed en ging één op één spelen achterin en gooide alles op de aanval.
Deze speelwijze gaf zoveel ruimte aan De Valken dat er meerdere 100% kansen ontstonden om de 4-1, 5-1 enz, enz te maken.
Helaas hadden onze spitsen hun dag niet en maakte KGB in één van de tegenaanvallen de (onverdiende)
3-2.
Daarna was Valken helemaal de kluts kwijt en kon KGB meerder keren de gelijkmaker en de winnende maken, maar gelukkig had David zijn dag wel en ranselde de ene na de andere bal uit het doel!
Valken had de energie niet meer (te weinig gegeten allemaal??) om onder de druk uit te komen en natuurlijk gebeurde het meest gevreesde, KGB maakte in de 90e minuut de 3-3 en dit keer ook nog uit een corner wat absoluut geen corner was, maar de scheids wilde niet naar onze grens lopen.
Vervolgens ontsnapte we nog een keer aan de 3-4 en floot de scheids af.
We kunnen gerust zeggen dat we over 90 minuten de betere ploeg waren, maar gezien de kansen in de slotfase voor KGB uiteindelijk kunnen en moeten leven met deze eindstand!

Jos had intussen zoveel commentaar gehad op zijn karige ontbijt dat hij de belofte had gedaan om na de wedstrijd voor iedereen twee broodjes kroket/frikadel te halen.

Met een aantal spelers op het balkon en met de broodjes in onze hand was de 3-3 alweer snel niet meer het onderwerp van gesprek en zeker niet meer toen we hoorde dat Twente met 3-1 achter stond tegen NEC.

Mannen, we hebben absoluut niet slecht gevoetbald en dat kon je ook zien aan het aantal grote kansen die we gecreëerd hebben vandaag!!!!
Volgend seizoen zijn de mannen van KGB weeeeeeeeer een jaar ouder en wie weet gaan we dan een keer (of twee keer) winnen!!!