Helden op karakter naar winst bij Vada

Een nieuwe editie van de wedstrijd die je hele seizoen in 1 klap goed kan maken.

Het thuisduel tegen Vada 3 verloren we geflatteerd met 2-4, tijd voor revanche dus. En dat wordt lastig genoeg: de laatste overwinning dateert van 6 november 2012 (!) toen we uit bij Grasshoppers wonnen, weinig vertrouwen bij de helden dus……. Tevens weer een waslijst aan geblesseerden: Dennis en Dennis, Doelman en Jeroen. Hierdoor slechts 1 wissel. Niels in het eerste bedrijf, Rens en Jan-Jaap gedeeltelijk de 2e helft.

De overige spelers dienden 90 minuten lang vol aan de bak te gaan. De helden brachten enkele wijzigingen in de formatie door. Zo verving Arthur achterin Dennis als laatste man en speelde Nico linksback. De laatste duels bleek Valken niet bij machte om veel gevaar te stichten, vandaar dat Ivo in de spits werd neergezet.

De eerste tien minuten werkt deze tactiek prima. Valken krijgt ook een aantal kleine kansjes, maar de bal gaat er nog niet in, mede door goed ingrijpen van verdediging en Vada-keeper.

Hierna neemt Vada het heft in handen. Mid-mid Kees van der Jagt dirigeert het spel en vind veelal een medespeler. Ook linksback van der Maarel draagt aanvallend – met prima voorzetten – zijn steentje bij.

Echter, Valken capituleert niet. De verdediging staat als een huis en op het middenveld wordt flink gebikkeld. Na 25 minuten wordt deze werklust beloond. Valken krijgt een corner en Ivo heeft goed gekeken naar Rasmus Elm. De Zweedse spelmaker van AZ scoorde dit seizoen al 2 keer rechtstreeks uit een corner. Ivo heeft een exacte kopie in huis. Ook hier staat de doelman te dichtbij de 1e paal en de bal zeilt over hem heen.

Valken blijft dreigend maar de gelijkmaker valt vlak voor rust helaas wel. Het lukt spits Frank Tensen van Vada slechts 1x vanmiddag om los te komen van de verdediging. Zijn schot is hard maar Pascal pareert. De rebound is echter een simpele intikker voor de meest alerte speler, in dit geval Kees van der Jagt.

Rusten met een 1-1 stand. Na rust krijgt Vada weliswaar meer de bal, tot kansen komen ze niet echt. Een handjevol corners en vrije trappen maar keeper Pascal plukt elke hoge bal simpel uit de lucht, zeker geen blindlegger!

Aan de andere kant loert Valken op de counter. 70 minuten gespeeld en Ivo haalt de achterlijn. Voorzet richting Niels, hij heeft nog niet gescoord dit seizoen. Op 3 meter van de goal kan ie geheel vrijstaand binnenschieten. Niels neemt zijn tijd en……….. SCOORT!!! Ja, ja, in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen scoort de trucker van de helden. Er staan nu nog 14 doelpunten op zijn groene wondersloffen.

De scheidsrechter wil Vada nog wel helpen door menig beslissing in thuisvoordeel te nemen. Uiteindelijk wordt ook inval-grens Capujohn de vlag ontnomen en ontvang hij een code 22, altijd lastig. Echter, wat de thuisploeg ook probeert, het lukt ze niet.

In de slotseconde van het duel krijgt Valken de ultieme kans om de zege veilig te stellen. Tjade laat een bal lopen voor de keeper. Deze valt echter stil en Ivo gaat er achteraan. Oog in oog met de keeper hoort ie Martin weer schreeuwen om de bal. Net als eerder dit seizoen geeft ie af. Martin tikt binnen maar de doelman gooit zijn hele ziel en zaligheid voor de bal. De redding is een feit, het doelpunt blijf uit. Niet veel later fluit de leidsman echter voor het laatst en pakken we toch de drie punten, heerlijk!

Men of the match: 12!

En zo is de Boet weer eens van ons en wordt de overwinning uitgebreid gevierd en door enkelen nog voortgezet in De Roode Leeuw.
Een heerlijke dag en een schitterend resultaat. Wie weet is dit de ommekeer en kunnen we met deze instelling het Hollandia volgende week ook lastig maken.