Valken 3 pakt de eerste overwinning van 2012

Venhuizen tegen Venhuizen Noord, oftewel Hoogkarspel, altijd een leuke wedstrijd om te spelen omdat je een aantal van die jongens toch wel kent. De drie eerdere ontmoetingen gingen verloren, waarbij alledrie de keren de ‘loopnegen’ ons de das om deed: een jongen die harder loopt dan een jachtluipaard en van iedere diepe bal zijn prooi maakt.
Goed nieuws op de 18e maart van 2012: de ‘loopnegen’ doet niet mee bij de tegenstander. Vol goede moed betreden de mannen van het 3e van de Valken dan ook het veld.

Onder leiding van scheidsrechter Koos Laan, die over het algemeen een goede wedstrijd floot, begon het duel gelijk op. Veel kansen waren er niet maar er werd aardig overgetikt door beide ploegen. Toch bleek het spel van Valken 3 toch net ietsje beter omdat Michel Hoffer, allias Haffa, de toch wel verdiende 1-0 achter de doelman kon werken. Eindelijk weer eens voor, zo dachten alle mannen van het 3e nadat de eerste twee wedstrijden in 2012 uitdraaiden op een nederlaag.

Zo was er goede hoop op een goed resultaat vandaag. Achterin werd weinig weggeven en kon de bal, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, makkelijker worden overgespeeld naar middenvelders Sam, Ron en Dennis (later vervangen door Roy) doordat die meer bewogen dan voorgaande wedstrijden. Ook voorin was men alert, wat leidde tot een schitterende treffer van opnieuw Haffa (onderkant lat). Met 2-0 de rust in.

Trainer Theo Hofland was een tevreden man in de rust omdat hij zag dat er lekker gebald werd. Coach Jelle Koopman besloot nog niet te wisselen en na een lekker bakkie thee konden we aantreden voor het tweede bedrijf.

We kwamen slordig uit de startblokken wat leidde tot een snelle 2-1: toch weer niet de nul vandaag. Al snel pakte iedereen zijn niveau van de eerste helft op wat tot meerdere kansen van vleugelspelers Robin en Jeroen leidde. Tot doelpunten leidde dit echter niet, mede door wat pech omdat ballen meerdere keren op de paal en lat belandden. Achterin werd ook niets meer weggegeven door goed verdedigen van Bas, Michael, Niels en Sven (later weer vervangen door Dennis). Valken bleef lekker tikken wat uiteindelijk tot het derde doelpunt van Haffa leidde. Een 4-1 zat er echter niet meer in.

Eindelijk heeft Valken 3 de eerste overwinning van het kalenderjaar te pakken en kan er weer voorzichtig naar boven worden gekeken. Momenteel bezit Valken 3 een mooie 5e plek.

Valken 3 bedankt Theo Hofland voor opnieuw een stevige training en alle supporters die naar onze wedstrijd zijn komen kijken en hoopt jullie een volgende wedstrijd weer terug te zien!