Veteranen geven ruime voorsprong uit handen

De veteranen trokken met elf man naar De Zouaven met de ambitie om weer eens een wedstrijd winnend af te sluiten. Dat moest gebeuren met een sterk geïmproviseerde verdediging. Zo moest doelman Theo Hofland geblesseerd verstek laten gaan. Hij werd met verve vervangen door Wilfried Laan, die een betrouwbare sluitpost zou zijn. Zonder Sjaak en Jan Koster alsmede Piet Vriend, speelden de normale middenvelders nu noodgedwongen wat meer defensief. Verder deed Peter Bakker mee en ook hij speelde van achteruit. Voorin werden de gelederen aangevuld met Bas Mantel.

Hoewel dus in een niet gebruikelijke opstelling, namen de veteranen direct de wedstrijd in handen. Onder schitterende weersomstandigheden trok De Valken ten aanval. Helaas bleven echte doelrijpe kansen uit omdat de voorzet of laatste pass niet goed was.

Toch lukte het om voor rust op voorsprong te komen. Rob Flipse speelde met een mooie actie Marco Bakker op rechts vrij. Marco Bakker bereikte met een lage voorzet Ron Laan, die de teruggelegde bal resoluut inschoot.

Er waren tegelijkertijd in de eerste helft grote kansen voor De Zouaven. Vooral bij een bal tegen de paal kwam De Valken goed weg. Om gevaar tegen te gaan, werd na rust door De Valken ingezakt. Die strategie pakte aanvankelijk goed uit omdat er geen kansen meer kwamen voor De Zouaven en in een bekeken aanval van de veteranen zelf Eddy Bakker kon scoren op een prima voorzet vanaf rechts van Rob Flipse, die deze wedstrijd daarmee een belangrijke rol vervulde.

Met 2-0 leek De Valken alles onder controle te hebben. Toch zou het nog fout lopen. Het werd 2-1 door een voltreffer van De Zouaven, die profiteerden van aarzelingen in de Valken-verdediging, inclusief keer Wilfried Laan. Vervolgens kwamen de Strekers nog op gelijke hoogte door een penalty. Of de strafschop terecht was, is zeer de vraag, want Frank Hand maakte weliswaar een overtreding, maar die was buiten de lijnen. Protesten mochten niet baten, zoals al meer dan honderd jaar protesten niet honoreren. Na afloop was de scheidsrechter ook niet helemaal zeker van zijn zaak. Maar de bal lag op de stip en deze buitenkans lieten De Zouaven niet aan zich voorbij gaan. De penalty werd overigens zwak ingeschoten, maar een doelpunt werd het wel. Over de teleurstelling konden de veteranen zich niet meer heen zetten. De fitheid ontbrak daarvoor ook en voorin was er geen stootkracht meer. In plaats van nog een paar goede aanvallen te produceren, werd er gemopperd. Treffend was de slotactie van Frits Greuter die tot 4 keer toe de bal bij een vrije trap voor De Zouaven verlegde. Als het daarvan moet komen…

Volgende week mag het veteranenelftal opnieuw aantreden tegen De Zouaven, maar dan in de bekercompetitie. Nu al is zeker dat ook dan weer niet lichtvaardig de basiself gevonden kan worden door ontbrekende spelers. Dat is helaas vaker het probleem dit seizoen. Als De Valken wekelijks zou kunnen spelen met elf fitte spelers met nog wat verse krachten op de bank, dan zou het ongetwijfeld makkelijker gaan. De Valken is inmiddels wat weggezakt op de ranglijst. Gewoon de rest van het seizoen lekker vrijuit spelen, luidt daarom vanaf heden het devies. En dan komen er ongetwijfeld nog leuke duels met klinkende uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken