Veteranen bekeren door na 5-0 winst tegen De Zouaven

Met overtuiging en prima voetbal hebben de veteranen met 5-0 De Zouaven uit het bekertoernooi gespeeld. Sinds lange tijd kon het elftal met een ruime en gevarieerde selectie de wedstrijd tegemoet treden en prompt lieten de veteranen weer hun oude gezicht zien. De bal ging zowel over korte als lange afstand van man tot man en de aanvalscombinaties leverden vele kansen op.

Toch was het eerst De Zouaven dat de score leek te openen. Doelman Theo Hofland probeerde een schuiver in twee instanties te verwerken. Was de bal wel of niet over de lijn? Uiteindelijk besloot scheidsrechter Sjaak Groot van niet. Daarna was het De Valken dat de wedstrijd dicteerde.

Het team was op cruciale posities ingevuld door jonge veteranen. Peter Bakker, Joris Groot en Sander Groot gaven het team nieuwe energie en met wat meer jong bloed valt alles in het veteranenteam weer op zijn plek en liggen er nog mooie jaren in het verschiet. Joris Groot opende als neo-veteraan ook de score door op de rand van het strafschopgebied naar binnen te trekken en met een geplaatst schot de 1-0 onhoudbaar binnen te werken.

Het tweede doelpunt was subtiel uitgespeeld. Frank Hand speelde Ron Laan in de loop aan in het strafschop gebied. In plaats van een schot met links uit de draai, vond de spits met een leuk hakballetje Peter Bakker, die gedecideerd afrondde.

Na rust kreeg De Zouaven het helemaal moeilijk. Een van hun betere spelers haakte geblesseerd af en er was geen invalkracht. Met tien man konden de Strekers het niet bolwerken. Op aangeven van zijn neef Gerard Laan tekende Ron Laan voor de 3-0. Ook de 4-0 kwam op naam van Ron Laan die voor een prima afronding zorgde van een soepele aanval via Marco Bakker (vele geslaagde voorzetten vandaag) en Joris Groot.

De slottreffer was voor Joris Groot. Frank Hand bereikte Ron Laan die aflegde op de beter gesitueerde Joris Groot die de niet te missen kans keurig binnenschoof. Al met al een fijne wedstrijd voor de veteranen na een wat ongelukkige reeks met twee verliespartijen en twee gelijke spelen. Helaas viel in de laatste minuut Sjaak Koster nog geblesseerd uit, maar de schade lijkt gelukkig mee te vallen, zo bleek na afloop. Sjaak Koster deed na lange tijd weer mee en kon op rechtsachter prima uit de voeten. Ook zijn inbreng in de kleedkamer is altijd op het juiste niveau.

En dan te bedenken dat er nog meer mooie kansen of halve kansen waren voor bijvoorbeeld Bas Mantel (speelde prima), Gerard Laan (keeper redde bekwaam), Ron Laan (kopkansen), Marco Bakker (ook goed gered door de keeper) en Joris Groot, die de mooiste aanval van de dag niet beloonde met een goal door tegen de keeper aan te schieten. Beter dynamisch spelen met veel kansen en wat missers, dan stroperig spelen zonder kansen te creƫren. Daarom overheerst het goede gevoel na dit bekerduel en zien de veteranen uit naar de volgende bekerronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken