Geen revanche, maar wel minieme winst veteranen tegen Dynamo

Met revanchegevoelens vanwege de smadelijke nederlaag in de uitwedstrijd tegen Dynamo, stonden de veteranen tegen de Ursemmers aan de aftrap op het C-veld. Al in de eerste minuut had Sjaak Laan de openingstreffer op zijn voet, maar het werd toch geen goal. Er volgden diverse kansen, waarbij de veteranen niet tot scoren kwamen. Zo stond de paal in de weg of waren de balbehandelingen in het strafschopgebied onbeholpen. Demonstratief bleef de wedstrijdbal hangen in een boom achter het doel en bleef klem zitten als symbool van de onmacht van de Valken voorin.

De Valken stichtte wel veel gevaar. Gerard Laan, Sjaak Laan, Ron Laan, Jan Koster en bovenal de sterk spelende Marco Bakker kwamen in kansrijke positie, maar de goal wilde maar niet vallen. Ondertussen scoorde Dynamo wel. De spits uit Ursem had al eerder laten zien goed te kunnen voetballen en tikte de bal deze keer behendig met een boogje over de uitkomende doelman Theo Hofland. Zo kwam er van de revanche van de veteranen aanvankelijk dus weinig terecht.

Er zouden nog meer fraaie schoten van Dynamo volgen, maar Theo Hofland redde bekwaam dan wel de bal ging rakelings langs of naast het doel. Het was dus een zeer open wedstrijd, waarin De Valken in de jacht op de gelijkmaker werd beloond. Met een lage kopbal verzilverde Sjaak Laan een voorzet van Gerard Laan vanaf links na een afgeslagen hoekschop. Het deed Sjaak Laan zichtbaar en hoorbaar goed dat hij na lange tijd weer eens een doelpunt liet aantekenen.

Vlak voor rust werd Sjaak Laan nogmaals gevaarlijk op een splijtende pass van Marco Bakker. Het schot van linksbuiten trof de paal, maar gelukkig was Ron Laan attent en mikte hij de bal in de rebound in het doel zonder dat twee Dynamo-verdedigers op de doellijn er nog aan konden komen. Ron Laan moest daarna weg vanwege verplichtingen bij de Grand Prix Enkhuizen en kon niet bevroeden dat het uiteindelijk de winnende treffer zou blijken te zijn geweest.

In de tweede helft werd namelijk niet meer gescoord. Helaas was Sander Groot bovendien geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Deze verslaggever was er verder in de tweede helft dus niet bij, maar heeft begrepen dat er mogelijkheden genoeg zijn geweest om de score uit te bouwen, maar dat De Valken niet daadkrachtig genoeg speelde om meer doelpunten te maken. Daarmee mag van een echte revanche niet worden gesproken. Sterker nog, de veteranen hebben dit seizoen het niet kunnen maken tegen Dynamo en dat is altijd anders geweest.

Terugrijdend van een geslaagde Grand Prix Enkhuizen, waarbij de hoofdprijs van de loterij helaas niet bij een van de veteranen aan wie loten waren verkocht terecht kwam, zag Ron Laan – wetende bovendien dat het eerste gewonnen had van Westfrisia – de groenrode Valkenshirts schoongewassen wapperen aan de lijn bij de middenvelder Rob Flipse en dat maakte het al met al tot een geslaagde Valkendag.

Donderdag volgt een bekerduel tegen De Rijp, dus dan moet optimaal gepresteerd worden om een goed resultaat te kunnen bereiken. We zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Copyright © 2024 De Valken