Veteranen dik verdiend naar de winst tegen Always Forward

De veteranen hebben een dikverdiende overwinning behaald tegen Always Forward. Op het Hoornse kunstgras was De Valken voortdurend de betere partij, maar tegen de listige aanvallers van Always Forward is het altijd opletten geblazen. Historisch gezien, zo blijkt uit informatie op de website van de tegenstander, weet De Valken meestal de wedstrijd winnend af te sluiten. Dat was ook nu het geval. Het werd 2-1, maar de uitslag doet niet helemaal recht aan de verhoudingen in het veld. De Valken had het kwaliteitsverschil in meer doelpunten verschil moeten uitdrukken.

In de eerste helft bleven die doelpunten zelfs nog helemaal uit. Always Forward kreeg een paar kleine kansjes, maar De Valken had zeker moeten scoren. Gerard Laan van ruime afstand en vooral Sjaak Laan, na een splijtende pass van Joris Groot, hadden de 0-1 op de voet. Always Forward heeft echter een uitstekende doelman, die alles wat op doel afkwam wist te pareren. Ook vrije trappen van Gerard Laan en Marco Bakker waren gevaarlijk, maar niet doeltreffend.

In de tweede helft zette De Valken goed door. Opnieuw was er een grote kans voor Sjaak Laan, maar het zit de vleugelspits dit seizoen niet mee. Vrijwel ieder seizoen is hij een goaltjesdief, maar deze voetbaljaargang is de productie beperkt.

Toch kwam De Valken op voorsprong. Invaller Ron Laan speelde Joris Groot in de loop aan, die Gerard Laan bij de tweede paal zag vrijstaan. Gerard Laan tikte de 0-1 binnen, waarmee de fraaie, snel uitgevoerde aanval werd beloond.

Onnodig zou Always Forward vrij snel de gelijkmaker scoren. Niet voor het eerst dit seizoen, had De Valken moeite om een hoekschop te verwerken. Theo Hofland raakte als keeper de bal nog wel, maar sloeg hem feitelijk in eigen doel.

Gelukkig was De Valken bij machte terug te slaan. Na de zoveelste mooie aanval, deze keer via Sander Groot naar Joris Groot, die Marco Bakker aanspeelde waarna de bal voor de voeten van Frank Hand belandde, werd het 1-2. De middenvelder aarzelde niet en poeierde de bal met een streep hoog in het doel vanaf de rand van het strafschopgebied.

Jan Koster dacht later nog zijn goede spel te bekronen met een penalty na een tackle op Joris Groot, maar de bal werd zwak ingeschoten en zodoende een prooi voor de keeper, die dit persoonlijke succesje ook wel verdiende.

Het bleef 2-1 tot het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter. De Valken had agressief, maar wel met een positieve spelopvatting gespeeld, dus in een vrolijke stemming wordt uitgekeken naar het duel van volgende week, de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Zwaagdijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Guusje Lakeman, 12-07 (12 jaar)
Wilco Kenter, 13-07 (40 jaar)
Jort Besseling, 14-07 (18 jaar)
Jinde Bos, 15-07 (14 jaar)
Rein Groot, 15-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken