B1 houdt punten thuis

Hoi Kanjer,

we hadden wel wat goed te maken na de beschamende 10-1 van afgelopen week.
Vandaag de thuiswedstrijd tegen de oranje hemden uit Spanbroek. VVS’46 B1. Uitgerekend het team waar we in 2012 als enige van hebben gewonnen. Uit werd het ietwat gelukkig 1-2 voor ons.

Vandaag vol goede zin gestart met gelukkig weer de terugkeer van scheidsrechter Hans Pronk. Goed te zien dat hij de fluit weer ter hand heeft genomen na het indoor tennisseizoen. Klasse Hans.

Er ontspon zich een prachtige strijd vandaag met kansen over en weer. Er werd zeer sportief gestreden, lekker blijft dat toch, die dorpse onderlinge partijen. OK, hier en daar een grote mond, maar ja, 15 – 16 jaar, dat hoort erbij.

Wat goed en mooi was om te zien was de rust in het spel van de Valken, de bal ging goed rond en als er geen diepe bal gegeven kon worden, dan ging de bal weer terug naar de verdediging en werd er weer opnieuw begonnen. VVS had een paar C junioren mee, die misstonden niet in deze strijd, ze deden heel goed mee.

De ruststand was 0-0, geheel terecht, een mooie open strijd met niet veel kansen.

De tweede helft werd anders, daar vielen de goals en in een mooie volgorde 1-0, 1-1, 1-2, 2-2 en tenslotte vlak voor tijd de 3-2 in ons voordeel. Dit laatste kwam een beetje door de tegenstander zelf. VVS ging nl achteruit lopen, ze lieten ons teveel komen en door het rustig rondspelen kwamen we steeds dichter bij de goal.

Normaal noem ik geen spelers in mijn verslag, maar deze wil een uitzondering maken.
Bart Braas, de keihard(e)werkende verdediger maakte de 2-2. Ik weet niet of zijn eerste goal in zijn carriere is, maar wel bij ons volgens mij. Klasse Bart, dik verdiend voor je!

Al met al een mooie wedstrijd in een mooie voorjaarsreeks. Meestal valt de eindstand net de verkeerde kant op voor ons, maar nu een keer hielden we de punten in eigen huis.