Veteranen blijven steken op gelijkspel tegen Zwaagdijk

De veteranen hebben in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen gelijkgespeeld tegen Zwaagdijk. De Valken speelde 2-2, nadat eerst een achterstand van 0-1 in een 2-1 voorsprong was omgezet. Het gelijkspel was wat onnodig, want De Valken kreeg meer dan genoeg kansen op de overwinnning. Het lukte echter niet om af te ronden, waardoor Zwaagdijk niet alleen in de wedstrijd bleef, maar zelfs met een winstpunt naar huis ging.

In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht. In het begin van de wedstrijd nam De Valken het heft in handen. Toch kwamen de Zwaagdijkers verrassend op voorsprong omdat een plotselinge fout in de achterhoede genadeloos werd afgestraft. Kort na deze treffer werd het even onvriendelijk op het middenveld maar scheidsrechter Sjaak Groot hield het hoofd koel. Gelukkig bedaarden daarna de kemphanen in beide teams en ontwikkelde zich een leuk duel. Zwaagdijk was weliswaar wat minder, maar door werklust bood men goed tegenspel en ook Zwaagdijk had een aantal prachtige kansen.

De ruststand was 1-1 omdat Sjaak Laan prachtig scoorde met het hoofd na een puike voorzet van Marco Bakker, die gedurende het seizoen wel meer van dit soort voorzetten vanaf rechts heeft verzonden.
Na rust leek De Valken de wedstrijd te gaan beslissen. De thuisploeg voerde de druk op en er kwamen honderd procent kansen. Zo konden Eddy Bakker met een volley en Joris Groot met een diagonaal schot vlak over bijna scoren, maar het nodige geluk ontbrak. Ook Gerard Laan was twee keer dicht bij een doelpunt. Vanaf rand strafschopgebied mikte hij onvoldoende, maar nog mooier was de kans voor een vrijwel leeg doel. De doorgaanse fijnbesnaarde voet van Gerard Laan liet het afweten en de bal ging rakelings over.

Halverwege de tweede helft werd het toch 2-1 voor De Valken . Op een voorzet van Sander Groot kopte Ron Laan zelfverzekerd binnen. Het zag er naar uit dat De Valken daarmee op een beslissende voorsprong was gekomen, maar helaas dacht Zwaagdijk daar anders over. Kort na de 2-1 wist Zwaagdijk vanuit een hoekschop gelijk te maken. Wat is dat toch met hoekschoppen dit jaar bij de veteranen? Iedere hoekschop levert veel moeite op om de bal weg te werken en vaak scoort de tegenstander uit deze standaardsituatie. Zo ook deze keer.

Er zouden nog genoeg kansen komen om het tij te keren, maar zowel Eddy Bakker als Joris Groot misten een beetje fortuin bij hun acties. De veteranen moesten zich zodoende tevreden stellen met een punt in de laatste thuiswedstrijd van dit wisselvallige seizoen. Volgende week treedt De Valken nog een keer aan tegen het laag geklasseerde West Frisia DP en dan zit het seizoen erop. Op de afronding van het seizoen werd alvast een voorschot genomen in de kantine en daar stonden de (meeste) veteranen ook weer hun mannetje. Er zit nog perspectief in het team, dus hou de veteranen in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken