Helden hebben geen kind aan De Weerse Buffels

Op voorhand de makkelijkste wedstrijd van het seizoen, het duel tegen DWB. Echter, eerder dit seizoen verrasten de Weerse Buffels met een zege in Hem. Hun eerste overwinning in 86 jaar. Vandaag weer de nodige ontbrekende personen: Doelman, Jeroen, Ivo, Nico en Jaap. Hetgeen 1 wissel betekend. Erwin, Rowan, Freek, Marcel en Martin pakten vandaag allemaal hun minuutjes rust.

DWB had vandaag 1 tactiek: diepe bal en de spits – verreweg de beste man van de thuisploeg – zoekt het maar uit. Voor de rest stonden er een aantal houthakkers, schoffelaars en natuurliefhebbers (die meer om zich heen aan het kijken waren) in het veld. Maar goed, als gezegd, de spits kon best wel een balletje trappen. En de keeper trapte ver uit met het windje in de rug. Zodoende stonden we binnen 5 minuten traditiegetrouw tegen DWB met 1-0 achter. De spits reageerde het meest alert op zo’n loei en lobt de bal keurig over Pascal heen.

Hebben we dat maar gehad, kunnen we gaan beginnen. In het verdere restant van het eerste bedrijf hadden we werkelijk niets te duchten van de tegenstander.

De helden aan de bal dus. Aanval na aanval op de goal van de tegenstander, met prima combinatievoetbal wat ons wel heel makkelijk gemaakt werd. Vooral op het middenveld lag er alle ruimte voor Erwin, Freek, Rowan en Rens. De gelijkmaker kan dan ook niet uitblijven. En wie anders dan topschutter Martin maakt hem. Na eerder al voor leeg doel te hebben gemist staat ie nu weer op de juiste plek om de voorzet van Freek simpel binnen te schieten. En hiermee is het onmogelijke werkelijkheid geworden. Zijn persoonlijke topscore (stammend uit 2000-2001) is verbeterd en staat op 19.

De 1-2 volgt niet veel later. Ditmaal is het Freek zelf die een knappe combinatie vanuit het middenveld en nog een 1-2tje met Martin weet af te ronden.

Het wordt nog mooier. Freek wordt door twee personen binnen de 16 getorpedeerd, dat gaat helemaal nergens over. De prima leidende arbiter geeft een pingel. Deze wordt gegund aan Rens. Rens schiet de bal snoeihard vlak onder de lat binnen. Keeper is kansloos. Rens kan sowieso terugkijken op een prima 2e seizoenshelft en bewijst ook vandaag dat ie links op het middenveld zijn stekje heeft gevonden.

Nog voor rust mag Dennis ook laten zien dat ie terug is. Zijn rush aan de linkerkant van ’t veld levert een prima goal op.

Na de thee doet Valken het wat rustiger aan, we gaan min of meer mee in het spel van DWB. Alsnog de betere ploeg maar zowaar, DWB scoort weer. 2-4.

Tijd voor Valken (lees Dennis) om er weer een schepje bovenop te gooien. Rowan stoomt op via middenveld, lijkt zich vast te lopen maar tikt net nog naar Dennis. Deze trapt de bal met de wreef volop in de verre kruising, de mooiste van de middag.

Valken verslapt weer en de rechtshalf wil voorzetten. Bal dwarrelt richting Pascal die hem niet klem heeft en de bal achter zich ziet belanden. Een ultieme poging om hem voor de lijn te keren haalt niets uit, 3-5.

En dus zijn de helden weer aan de beurt. Voorzet vanaf rechts van Freek, nu gaat de DWB-goalie de mist in. Laatste man mist ook en Martin is er als de kippen bij om het leder binnen te tikken, nummertje 20.

DWB trekt weer ten strijde en komt zowaar tot een mooie aanval. Laatste pass op de spits die staat een meter buitenspel. Maar omdat ie door Dennis en Rowan hardhandig naar beneden wordt gehaald geeft de leidsman een pingel. Deze wordt door de boswachter binnengeschoten.

Direct vanaf de aftrap Valken weer in de aanval. Opnieuw Freek aan de achterlijn, bal lijkt achter maar scheidsrechter laat doorspelen (goedmakertje?). Bij DWB stopt iedereen en dus schiet Dennis simpel zijn 3e van de wedstrijd en 11e van het seizoen binnen.

En daarmee eindigt het duel. 4-7, een krankzinnige uitslag in een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest.

Volgende week het laatste duel van het seizoen. Om 12:00 spelen we uit tegen K.G.B. 7. We staan nu 8e, een overwinning zorgt ervoor dat we als 7e eindigen. Daar moeten we dus voor gaan!