Helden spelen beste wedstrijd en eindigen toch nog als 7e

Het laatste duel van het jaar speelden we gisteren tegen KGB 7. ‘Om des keizers baard’?, nee zeker niet. Bij winst zouden we de Kauwgomballen passeren en terecht komen op uiteindelijk een acceptabele 7e eindstek.

Dit dienden we vandaag te doen zonder Rens, Doelman, Freek en Arthur. Gelukkig maakte Edwin zijn 2e opwachting dit seizoen waarmee zijn status van aspirant-held omgezet wordt in held-beta.

KGB is een team met flink wat veteranen – inderdaad hun laatste wedstrijd 2×45 minuten – die elkaar zo nu en dan prima vinden. Ze hinkten echter op 2 gedachten. Speltype 1: Keeper met prima trap peert naar voren, spitsen zoek het uit. Helaas voor de spitsen – op 1 botsing met Pascal na een goede doorkopbal – zijn ze kansloos. De achterhoede staat keer op keer goed opgesteld tegen de beweegloze voorwaartsen van KGB. Speltype 2: Van achteruit opbouwen. Dit gaat ze van achteruit prima af. Maar op het moment dat ze de middenlijn over dreigen te gaan zit Valken er bovenop. Vooral het middenveld verdient hiervoor de credits. De middenvelders van KGB bereiken hun spitsen niet.

En dit lukt Valken wel, keer op keer weer. Vooral aan de rechterkant met Jan-Jaap en Nico goed aan de zijlijn waardoor Edwin de gaten in kan. De KGB-verdediging wordt continu uitgespeeld, het is gewoon wachten op de goal. Goede kansen voor Martin, Nico, Dennis, Erwin, Edwin, noem maar op. Maar de keeper van KGB staat vaak goed opgesteld.

Tien minuten voor rust valt de goal alsnog. Edwin zet zelf de combinatie vanuit het midden op. Hij wordt zelf de diepte ingestuurd en met een listig balletje verschalkt ie de keeper in de korte hoek.

Na rust beginnen Dennis en Martin in de wissel en worden vervangen door Niels en Jeroen voorin. Rowan neemt de vlag ter hand. Marcel en Nico moeten eerder weg dus iedereen komt weer genoeg aan spelen toe. KGB is in het eerste kwartier van de tweede helft veel feller dan in het eerste bedrijf.

Een eerste goal van ze, na tien minuten, wordt nog afgekeurd: Er is al lang en breed voor buitenspel gefloten. Niet veel later valt de gelijkmaker toch. Corner belandt bij de 2e paal, de links- en rechtsback zijn mee (beiden zo’n 2 meter) en de rechtsback kan ongehinderd inkoppen.

Valken had dit zetje even nodig want het werd wat slapper. Na een kwartier is er een mooie aanval over rechts die uiteindelijk Nico de kans oplevert om de helden weer op voorsprong te zetten. Net voor ie wil schieten wordt hij echter door de linksback neergehaald. Binnen de 16 dus pingel. KGB is (rood)-witheet, de laatste man weet helemaal niet meer hoe ie het heeft. Hij krijgt eerst geel voorgeschoteld en gaat dan rustig verder met schelden en tieren. 2e gele dus rood!

De pingel blijft uiteraard staan. Jaap-Jan mag deze week de trekker overhalen en met zijn traptechniek is dit een koud kunstje. Rechts in de hoek, de keeper ligt al aan de andere kant.

KGB is geknakt, ze proberen het nog wel, maar het is met de moed der wanhoop. Valken is simpelweg veel beter. KGB speelt de lange bal, maar net als in het eerste bedrijf zijn alle ballen voor Dennis Dup e/o Ivo.

Inmiddels zijn Dennis en Martin weer in de ploeg gekomen. Dennis gaat rechtsvoor staan en Martin belandt weer in de spits. Met nog een kwartier te gaan – kans op kans dient zich inmiddels aan voor Valken – geeft Edwin diep op Dennis. Dennis kijkt eens en denkt bij zichzelf: “daar loop ik vanzelf niet op, veel te hard en te dichtbij de zijlijn”. Als ook de linksback niet reageerd gaat Edwin er zelf maar achteraan. Hij houdt de bal keurig binnen en geeft vanaf de achterlijn voor. Bij de 2e paal staat Martin weer vogelvrij en knikt zijn 21e van het seizoen binnen.

Niet veel later wordt de eindstand bepaald op 1-4. Een prima rush van Ivo aan delinkerkant, de bal belandt bij Erwin. Deze geeft voor en bij de 2e paal staat Dennis om met zijn chocoladebeen de bal in de korte hoek te schuiven.

Een prima resultaat, een prima wedstrijd, we zijn het nog niet verleerd. We waren beter als KGB, maar door het onnodige gepraat van de laatste man van KGB werden we ook nog eens extra geholpen.

Later deze week volgt nog een seizoenssamenvatting van coach Kale Henkie die – zo heeft hij al gemeld – ook volgend seizoen de helden weer met raad en daad zal bij staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Copyright © 2024 De Valken