B1 slaat toe in de derde helft

Hoi kanjer,

2011 – 2012 zit erop.
Voor sommige spelers (4) het laatste jaar in B junioren
Voor sommige spelers (9) een leerjaar tegen nog grotere jongens
voor sommige spelers (4) een laatste jaar om voetbal te leren
voor sommige spelers (9) een laatste jaar als puber….

Want zo gaat dat in de B’s. In de jeugd moet je voetbal leren, dit gaat door tot en met de B’s. In de A’s wordt verwacht dat je het spel goed onder de knie hebt en wordt het conditionele aspect belangrijker.
Als 1e jaars B heb je nog veel pubergedrag, naar je medespelers, naar je tegenstanders, naar de scheidsrechter, naar het publiek.
Als 2e jaars B wordt dat een stuk minder, je houdt wat vaker je mond. Wat je zegt is vaak op waarheid berust, je kunt het al beter verwoorden.
Volgend jaar dus 9(!) tweede jaars B spelers, dat wordt dus een kanjer jaar.

En de komende A’s, die vier dus, die weten het en kunnen het, toch?
Bart, Bart, Frank en Marc, jullie mogen de kunsten vertonen in het vlaggenschip van de jeugd! Gezien dit jaar zijn jullie er absoluut klaar voor.

De wedstrijd van gister, daar wil ik niet te veel over kwijt, het was gewoon weg vervelend, teveel 1e jaars B spelers bij de tegenstander, waarvan er enkelen alleen maar probeerden ons uit ons spel te halen, zowel mondeling als fysiek. De scheidsrechter floot goed volgens de regels, maar vergat strenger op te treden.
Het zegt genoeg dat ik tijdens de wedstrijd (!) een time-out heb ingelast. De spelers kwamen in een kring bijeen. We wilden naar huis gaan, maar hebben besloten de wedstrijd uit te spelen volgens de Kanjer gedachte. Niet mopperen, nergens op ingaan, laat ze maar winnen! Zo werd het 4 tegen 1, zij tweede, wij vijfde. Oh wat waren ze blij.

En daarna, tja, de derde helft. Ook dat begint zijn beslag te krijgen in de B’s. Het seizoen afsluiten in KEN NET, dat werd een geweldige afsluiting met in ieder geval kleine oogjes voor de coach vanmorgen…..

Jongens, zoals ik gister heb gezegd bedanken wij, Dirk en ik jullie nogmaals hartelijk voor het mooie seizoen. Het was zeer leuk om met jullie te werken. TOP.

Veel succes komend jaar in de B en A junioren.

groeten,
Dirk en Corrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken