Valken A1 sluit seizoen positief af bij RKEDO

Hallo Kanjer,

Op vrijdag één juni is de Valken A1 voor de laatste maal dit jaar afgereisd naar de groene weiden van een vereniging elders in Noord-Holland. Als afsluiter van het voetbalseizoen hebben we het RKEDO toernooi in Avenhorn gespeeld. Met piepende banden vertrokken de wagens van Ruud, Edwin en Loek van het terrein om binnen een mum van tijd ter plaatse te zijn. Bij RKEDO viel meteen de eerste meevaller te noteren, tegelijkertijd met ons werd er ook een damestoernooi gespeeld wat natuurlijk een mooie overbrugging tussen de wedstrijden was. Het zonnetje scheen en de velden lagen er mooi bij, kortom… alles om er een mooi toernooi van te maken. Voor Ruud en Pim zou dit voorlopig de laatste keer zijn dat zij de kicksen onder gingen binden,

Vandaag hadden we in de gelederen: Niels B, Rick, Robin, Sharmilan, Ruud, Niels L, Pim, Bas, Edwin, Mark, Simon, Chris en Loek. Dat beloofde wat.

Wedstrijd 1:
De Valken A1 vs. Andijk A1 De Valken betrad, tot op het bot gemotiveerd, het veld en dit was te merken in het spel. De Valken had het beste van het spel wat resulteerde in een flink aantal grote kansen. Helaas duurde het even voordat de bevrijdende treffer in het net lag. Want dit is toch wel het probleem, met wedstrijdjes van 18 minuten kan er nog zo goed gespeeld worden, maar de bal moet er dan wel in. Zo kreeg Edwin een uitgelezen kan om de score te openen, in een één op één situatie met de keeper duurde hij echter te lang. Een andere mogelijkheid kwam nog, nadat de keeper van Andijk de bal half had weggewerkt. Helaas overleefde Andijk ook deze hachelijke situatie. Uiteindelijk kon De Valken toch juichen, nadat een strakke voorzet door Edwin het doel in werd gewerkt. Het tweede doelpunt van De Valken kon niet lang uitblijven, en kwam op naam van Rick. Al met al een prima start van het toernooi, met een mooie driepunter.

Wedstrijd 2:
De Valken vs. RKEDO Na een korte rust, waarin de damesteams naar hartenlust werden aangemoedigd, betraden wij weer het veld. De wedstrijd begon goed voor De Valken, Mark scoorde vrij vroeg in de wedstrijd de 1-0. Deze wedstrijd leek al snel niet meer stuk te kunnen voor De Valken. Helaas stond vlak na het openingsdoelpunt de verdediging niet goed op te letten waardoor Loek voor het eerst vandaag de bal uit het net moest vissen. Na dit doelpunt ging de wedstrijd vrij gelijk op, totdat de scheidsrechter een penalty toekende aan de tegenstander na een overtreding van Pim binnen de zestien. De penalty was vrij makkelijk gegeven, maar er viel wat voor te zeggen. Uiteraard hadden wij alle vertrouwen in onze penaltykiller. De speler die de penalty mocht nemen werd nog even onzeker gemaakt door de De Valken spelers en… hij schiet de bal slapjes én aan de verkeerde kant van de paal. Opluchting alom, de tegenaanval van De Valken wordt de kop in gedrukt met een overtreding. Pim mag de vrije trap nemen en de bal beland op het hoofd van de kleinste man van het veld, Mark die de tweede van de wedstrijd aan laat tekenen. De wedstrijd is gespeeld wanneer De Valken ook de 3-1 maakt.

Wedstrijd 3:
De Valken vs. Kwiek Na de winst van de voorgaande twee wedstrijden hadden we er alle vertrouwen in dat ook de laatste pot in drie punten omgezet zou gaan worden. Helaas startten we ongelukkig. Chris, die een sterk toernooi speelde, raakte in de positie van laatste man een bal ongelukkig waardoor de spits van de tegenstander vrij in kon schieten. De Valken kwam terug tot 1-1 door een doelpunt van Edwin. De wedstrijd leek in het voordeel van De Valken te kantelen, helemaal toen Ruud een penalty mocht nemen als gevolg van hands in de zestien door de tegenstander. Hij neemt zijn aanloop, helaas eindigt zijn vernietigende schot op de lat. Maar niet te lang getreurd, gewoon doorgaan. Jammer genoeg maakte Chris zijn tweede fout van de avond waardoor we 2-1 achter kwamen, De Valken geeft de hoop een beetje op. Na de 3-1 is de wedstrijd gespeeld.

De Valken eindigde met zes punten uit drie wedstrijden op één punt achter de nummer één op de tweede stek. Helemaal geen verkeerde eindstand al zeg ik het zelf. Na de douche, met een cola douche voor enkele spelers, hebben we met zijn allen een biertje gedronken in de kantine in afwachting van de prijsuitreiking. Gezellig met alle speelsters van de dameselftallen die daar ook ruim vertegenwoordigd waren, om ten slotte weer naar ons mooie dorp af te reizen.

Al met al was het een mooie afsluiter van het seizoen, als team zijn we enorm gegroeid ten opzichte van het begin van het seizoen. Er werd gestreden voor elke meter en bij vlagen ook nog eens leuk voetbal gespeeld. Voor de invallers van de avond; Niels L, Edwin en Mark, bedankt jongens! En ten slotte een laatste vermelding voor Niels B die toch maar weer een paar keer die panna zette bij de
tegenstander.

PIM LAAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken