Ruime bekerwinst voor Valken 2

De bal rolt weer!!!

Na een lange zomerstop en een rommelige voorbereiding vanwege de late schoolvakantie, was het vandaag dan toch eindelijk zover!
Valken 2 mocht de wei weer in om een partijtje te spelen tegen VVW 3 voor de welbekende KNVB beker voor reserve teams West 1.

Vanwege enkele afwezige in de selectie was het vandaag meteen behoorlijk krap en gingen we met 11,5 spelers richting Wervershoof. (Wietse Groot moest in de rust weg, vandaar de 0,5)

Met een prachtig zonnetje aan de hemel en mogen voetballen op een mooi A veld kon het eigenlijk al niet meer stuk.
Over VVW 3 wisten we natuurlijk niets, maar met een behoorlijk hoog voetballend eerste en tweede elftal gingen we er vanuit dat het derde ook wel op niveau zou zijn.

We gingen het veld op met een besproken 4-4-2 systeem waarbij Niels.F en Michiel zich voorin mochten uitleven en aan de zijkanten Kees en Robert voor het opkomende gevaar moesten zorgen.
De eerste 15 minuten combineerde VVW er op los zonder bijna op onze helft gevaar te stichten dus geen probleem.
Bij balverovering stichtte De Valken wel elke keer gevaar en was het wachten op een doelpunt.
Na een combinatie voorin was het Michiel die de trekker overhaalde en de 0-1 op het scorebord zette.
Niet veel later een prachtige aanval die eindigde bij Jos en met een bekeken schot de voorsprong verdubbelde 0-2.
Nog voor de rust een comfortabele voorsprong van 0-3 omdat ook Niels.F het net wist te vinden.

In de rust moest Wietse weg en ging Kees centraal achterin voetballen en kreeg Wessel de kans zich te bewijzen op de linkerkant hangend.

De tweede helft bleek al snel een formaliteit want De Valken was veel te sterk en het kaarsje ging bij VVW langzaam uit……………..
De voorsprong werd geleidelijk uitgebreid door eerst een eigen doelpunt waarbij gezegd moet worden dat koning Koos een beslissende duw gaf aan de VVW-er die het zijn eigen keeper verschalkte 0-4.
Daarna Jos nog met een knappe goal, Niels die een mooie voorzet hard afrondde, Michiel nog een keer en uiteindelijk ook Wessel die er één in prikte en daarmee kwamen we op acht (!) gemaakte doelpunten!
Tussendoor redde VVW nog de eer doordat een afzwaaiende voorzet er pardoes invloog.

Al met al een prima start, maar gezien de geringe tegenstand zal aankomend weekend een heel ander verhaal gaan worden denk ik.

Mooi ook om te zien dat de combinaties tussen Jos, Michiel en Niels positief verliepen en mede daardoor de acht doelpunten gemaakt konden worden.
Dat Jos (“opa”) nog niet versleten is bleek wel uit het feit dat hij 2 keer scoorde en 3 assists op zijn naam kon bijschrijven!

Iedereen een dikke voldoende, maar zoals zo vaak noem ik dan toch even een naam die wat mij betreft het hoogste cijfer haalde en dat was Kees Kok die in zowel in de eerste als in de tweede helft op twee verschillende posities een hoge waardering scoorde!

Ook onze “bankvedette” Jeen Kersten was zeer tevreden en zei dan ook blij te zijn dat het ook zonder hem lekker verder rommelde……………………..

Volgende week thuis tegen HSV Sport zal een ander verhaal worden, maar ik heb er alle vertrouwen in!!