Winnend Valken 1 is oppermachtig en slordig in Abbekerk

Een seizoenstart zoals die van Valken 1 smaakte naar meer. Alle koppies stonden op groen en de sfeer was opperbest rond het tijdstip van verzamelen. Zelfs Paul was op tijd ondanks een zware bruiloft de avond ervoor. De stemming werd er niet minder op na het zien van het bord met de tactische aanwijzingen. Die was namelijk akelig leeg. Coach Mario beperkte zich voornamelijk tot het opnoemen van alle afspraken die grotendeels bekend moge zijn. Een team in vorm hoef je niet veel te vertellen.

Tegenstander ALC zal er anders bijgezeten hebben. Die hadden een nederlaag van 2-0 tegen Zeevogels te verwerken en hadden wellicht nog de 1-4 nederlaag van vorig seizoen op het netvlies.
Kortom, de roodgroene vooruitzichten waren prima.

Om te kunnen beginnen moest nog wel in allerijl een tas met reserveshirtjes naar Abbeychurch worden ingevlogen. Uitgerekend voorzitter annex loopjongen Frank Hand nam deze taak op zich. Gelukkig waaide de tas onderweg niet uit zijn cabriootje en konden ALC en Valken om 5 over 2 aftrappen.

Saillant detail was het feit dat de wedstrijd onder leiding stond van dezelfde scheids als bij de vorige krachtmeting tussen beide ploegen. De wedstrijd toen begon ook later door een slippertje aan Valkenkant (geen spelerspassen). De goed gehumeurde man dreigde al met een rapport naar de KNVB. De toon was meteen gezet. Gelukkig wist Paul het ijs bij de man te breken door buiten in een leeg bad te zitten met het verzoek of die gevuld kon worden. Want warm was het, op deze nazomerse septembermiddag.

Voor ALC werd het al snel nog heter onder de voeten. Valken nam na het eerste fluitsignaal direct het initiatief. Dat leidde al snel tot de 0-1. Een nuttige onderschepping van Chris werd vervolgd door een dito pass op Mark. Die vond weer Lennard die knap binnentikte.

Zo. Een snelle voorsprong. Heer en meester op het veld. Een heerlijke zonnetje. Het Hemmer publiek ging er eens lekker voor zitten. Niet voor niets, want Valken was los. Kans op kans werd gecreƫerd. Het was eigenlijk een beetje sneu hoe groot het krachtsverschil was. Nog sneuer was het dat Valken 40 minuten en 7 kansen nodig had om de voorsprong te verdubbelen. Ditmaal was het Lennart die met een voorzet Mark bereikte. Die omspeelde de doelman en legde de bal in het onbewaakte doel. Even later, een puur pufjes voor de rust, was het Rick die Lennart diep stuurde. Die wist met een fraaie lob de 0-3 aan te tekenen. De kemphanen voorin al menig kans laten liggen, dus het was niet alleen maar hosanna.

Na de rust leek de wedstrijd in dezelfde verhoudingen zich voort te zetten. Valken maakte al snel de 0-4. (doelpunt Erik, assist Sam) en kreeg nog enkele kansen op 0-5. Voetbal blijft wat dat betreft een mooi spelletje. Een goede minuut nadat Lennart en Rick R. een goede kans hadden laten liggen, stond het opeens 2-4. Tot tweemaal toe zag de defensie er niet helemaal lekker uit. Waarschijnlijk waren de heren in slaap gewiegd door het massale overwicht.

Van enig overwicht was na de 2-4 even geen sprake. ALC kreeg de geest. De 3-4 leek in de maak, maar de spits werd buitenspel gegeven. Dat zat even niet tegen. Toen even later Lennart de 2-5 binnenkopte na een puntgave voorzet van Rick R. was het pleit beslecht. Valken had daarna weer het beste van het spel en had wederom een paar aardige kansen om de score uit te bouwen, maar dit lukte niet waardoor de 2-5 tot het einde bleef staan.

En zo kwam er een einde van een merkwaardig duel. Valken zal zich niet vaak zo oppermachtig hebben gevoeld als op het veld van ALC gistermiddag. En toch had het zomaar nog spannend kunnen worden als ALC wel de 3-4 had mogen maken. Gelukkig voor Valken telt als niet, ook niet in de voetballerij.

Met alle respect voor de ploeg uit Abbeychurch. ALC gaat een zwaar seizoen tegemoet. Veel conclusies mag Valken dan ook niet verbinden aan de overwinning. Komende zondag wacht opnieuw een ploeg in problemen: HSV Sport. 0 punten. Toch weet Valken dat het ongetwijfeld op meer tegenstand mag rekenen dan afgelopen zondag. Hoe de ploeg met de nieuwe weelde weet om te gaan, laat ik u volgende week weten of kunt u zelf aanschouwen in onze Drieban Arena.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Jan Koster, 27-06 (60 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken