Goede start Valken 3: 10-3 winst in de Beker

Eindelijk; de bal gaat weer rollen. Voor velen betekent dat weer even op conditie komen voor het nieuwe seizoen. Zo ook bij Valken 3 en dus werden er op de afgelopen trainingen van Theo Hofland wat extra loopoefeningen gedaan. Gelukkig heeft Valken 3 er weer een paar spelers bij waardoor de wedstrijdselectie van deze zondag op 17 man stond. En aangezien het ook best warm was om te voetballen was dat geen overbodige luxe: er kon lekker doorgewisseld worden.

Dan de wedstrijd tegen van Zouaven 7. De mannen die er afgelopen training bij waren begonnen in de basis. In het begin ging het gelijk op; wat kleine kansjes aan beide kanten. Na zo’n twintig minuten weet Erwin Hofland knap 1-0 te scoren uit de draai. Valken begint dan ook gelijk ietsje beter te voetballen wat leidt tot een mooie dieptepass van voorstopper Niels van ’t Hoff op Bas Gagliardi. 2-0. Da’s lekker de rust in gaan. Dachten we, want voor rust weet de tegenstander er nog eentje in te prikken: 2-1 ruststand.

Omdat de coach van de afgelopen twee seizoenen, Jelle Koopman, ermee gestopt is vanwege studieverplichtingen zijn we opzoek gegaan naar een nieuwe coach. Voor vandaag was dat Jeroen Schooneman uit Bovenkarspel. In de rust maakte hij de terechte opmerking dat we meer als team moeten spelen: samen aanvallen en verdedigen en ook naar de kant van het veld kantelen waar de bal is. En nadat iedereen minimaal een liter water had gedronken werd er begonnen aan de tweede helft.

Normaal is dit de Hemmerhelft voor de mannen van het 3e: de helft waarmee we afstand kunnen nemen van de tegenstander. En dat was ook nu het geval: de tegenstander weet nog wel 2-2 te maken maar al gauw staat dan na een terecht gegeven penalty alweer de 3-2 voor Valken op het scorebord; penalty benut door Roy. Dankzij goed samenspel tussen de linies weten we snel uit te lopen naar een comfortabele 7-2 voor sprong. Het ging inderdaad heel hard. Zo had Jeroen Bruin vanaf de linkerkant twee fantastische voorzetten in huis voor zowel Roy als Robin. Beiden konden gemakkelijk inkoppen. Ook hebben we deze wedstrijd in totaal 3 penalty’s gekregen. Na nog een tegendoelpunt te hebben gekregen en er zelf nog een paar bij te hebben gemaakt stond er uiteindelijk een mooie 10-3 op het scoreformulier.

Zo heeft Valken 3 zijn eerste wedstrijd in de beker kunnen winnen. Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd om 13:00 uur thuis op het eigen sportcomplex tegen KGB 5, een nog onbekende tegenstander voor ons. Valken 3 bedankt Theo Hofland voor de training en de supporters en hoopt u zondag te zien bij onze eerste competitiewedstrijd.