Helden beginnen als collectief uitstekend aan de competitie

Prima weertje om te ballen, invallers Jan en Ben erbij om het gemist van Nick, Ivo, Arthur en Erwin op te vangen. Anderhalve wissel doordat Dennis Dup. het 2e bedrijf aan zich voorbij moest laten gaan. Tel daarbij op dat menig held zich de afgelopen weken weer op het trainingsveld laten zien (het moet niet gekker worden). Kortom, genoeg ingrediënten om in en tegen Andijk (6) een puike pot op de mat neer te leggen.

Heerlijk zo’n wedstrijd, Valken is heer en meester. Het spel van Andijk is voorspelbaar: Van achteruit komen ze niet tot voetballen. Dat is dus de lange bal. De voorwaartsen zijn echter niet balvast en de verdediging is wel erg sterk. Met als absolute uitblinker vandaag Rens die voor het eerst linksback stond. En hoe! Zijn directe tegenstander heeft ie de hele wedstrijd overklast en ook aanvallend speelde hij zijn potje mee.

Naast de onzuiverheid bij de spitsen waren ook te veel ballen te lang. Simpel op te pakken door Pascal dus.

Valken aanvallend? UITSTEKEND. Echt goed voetbal gezien, continu van achteruit opbouwend en via de middenvelders de voorwaartsen Dennis, Ben en Niels trachten te bereiken. Tuurlijk, er valt dan wel eens een bal verkeerd, of iets te snel diep gegeven, maar de intentie en het inzicht was uitstekend.

De eerste goal van de helden is daar zo’n voorbeeld van. Martin wil diep geven op Dennis bij de 2e paal. Bal bereikt hem niet doordat de voorstopper de bal met de handen keert. Vrije trap op 20 meter. Een prima positie voor Dennis. Zijn lage schuiver wordt licht van richting veranderd en beland in de uiterste hoek.

De helden zetten het mooie spel voort. Een prachtige aanval over links via Rens, Freek en Dennis. Dennis haalt de achterlijn en geeft voor op Niels. Helaas zit de laatste man er tussen, maar die is zo vriendelijk om het leder achter zijn eigen doelman te schuiven.

Tien minuten voor rust wordt de weelde alleen maar groter. De mooiste aanval van de dag. Opnieuw een opzet vanaf links. Dan een crossbal naar rechts waar Niels helemaal vrij staat. Hij neemt zijn tijd en geeft voor bij de 2e paal waar Ben met het hoofd zijn goaltje meepikt. Een prachtige rentree voor spits.

Rust. Dennis wordt vervanger door Jan, hij gaat rechtsback, Jaap Jan gaat laatste man staan, Jeroen pakt Martins positie rechtshalf op. Het waken is voor de verslapping vlak na de rust. Echter, Andijk is murw gebokst door de helden, en Valken kan rustig rondtikken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we zomaar uitlopen naar 1-6!

Tot driemaal toe gaat dat via individuele acties. Achtereenvolgens Freek, Rowan en Jaap Jan mogen vanaf het middenveld simpel het halve veld oversteken en simpel – maar zeker niet minder fraai – afronden.
Freek is de enige die daarvoor nog een combinatie aangaat, de voorzet van links van Rowan wordt hard onder de doelman getikt. Rowan en Jaap doen het helemaal zelf.

Valken lijkt het nu wel te geloven en laat Andijk aanvallen. Tot de 16 mogen ze komen, verder niet. Maarrrrr, met nog een kwartier tijd besluiten de blauw-witten ook van afstand te schieten. Tot tweemaal toe hebben ze hier geluk mee als de schoten onhoudbaar in de hoek achter Pascal vallen.

3-6, Valken probeert het in de counter nog wel maar de scherpte is nu weg, getuige de afzwaaiers en mislukte voorzetten.

Het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter volgt nadat de rechtsback van Andijk zich met een schouder uit de kom / sleutelbeenblessure van het veld moest verlaten (hopelijk valt het mee voor hem). Een prima overwinning voor de helden en de eerste 3 punten zijn dus binnen. Volgende week het vervolg met een thuisdueltegen Westfriezen 8, komt dat zien om 13:00.