Soepele competitiestart veteranen tegen De Blokkers

Met de ambitie om hoge ogen te gooien in de competitie, stonden de veteranen in het eerste duel tegen De Blokkers aan de aftrap in de verwachting dat het een zwaar gevecht zou worden. Die verwachting kwam niet uit. Met een eenvoudige 4-0 werd De Blokkers aan de kant gezet waarbij Joris Groot in de spits van zich deed spreken met drie doelpunten.

Met de inbreng van “jonge” veteranen als Sander Groot, Wilfried Laan, Marco en Peter Bakker en Joris Groot komt het elftal sterk en fit voor de dag. De verjongingskuur was nodig, omdat vorig seizoen bleek dat de voetballers op leeftijd het verschil steeds minder kunnen maken. De selectie is dit seizoen wel heel groot, omdat iedereen nog graag deel uitmaakt van het veteranenteam. Consequentie is dat er meer wisselbeurten zullen zijn, maar de ervaring leert ook dat voor een lang seizoen er heel wat veteranen nodig zijn.

Vooraf werd een beetje gevreesd voor De Blokkers, omdat die tegenstander vorig seizoen het goed deed in de onderlinge duels en zelfs boven De Valken was geƫindigd op de ranglijst. Al snel bleek deze keer van De Blokkers minder te duchten. In de eerste helft scoorde De Valken al drie keer. Joris Groot maakte 1-0 op aangeven van Frank Hand en daarna volgde een treffer op een assist van Marco Bakker. Marco Bakker bereidde met een vrije trap nog een doelpunt voor door de bal richting Ron Laan te sturen die overtuigend inkopte.

Na rust werd het spel minder. Wel kwamen er nog veel kansen, waar slordig mee omgesprongen werd. Goalgetter Joris Groot kon met zijn derde treffer de voorsprong nog uitbouwen naar 4-0 nadat hij door de opkomende Jan Koster richting doel werd gestuurd. Dit was ook de eindstand toen scheidsrechter Cor Doodeman het laatste fluitsignaal gaf.

De eerste drie punten staan. Volgende week spelen de veteranen tegen Always Forward, doorgaans ook een taaie opponent.