Valken 2 pakt punt tegen SEW 2

Iedereen op tijd, een mooi zonnetje, een beetje dauw op het veld en een fanatieke grensrechter (Kryn de Groot)……………..allemaal ingrediënten om er iets moois van te maken!!

Zoals altijd even je “weg” vinden bij deze club, maar uiteindelijk kom je dan vanzelf in de bestuurkamer terecht waar ik mijn plakkers op het wedstrijdformulier kan deponeren.
Daar raak ik in gesprek met de leider van SEW 2 die mij open en eerlijk zegt dat er dit seizoen alles aan gedaan zal worden om het tweede elftal op een hoger plan te krijgen.
Geen vreemde doelstelling gezien het feit dat het eerste elftal in de 2e klasse speelt en het tweede in de 4e klasse.
Een goede trainer, enkele nieuwe jonge spelers en de nodige aandacht zullen voor bovenstaande moeten zorgen.
Vorig seizoen hadden we in onze poule nog SEW 3, maar die eindigde glansrijk op de laatste plaats en hebben allemaal met enige wrijving de club verlaten.

De borsten konden dus nat gemaakt worden……………………………………

Vanwege afwezigheid van Michiel en Wessel was het even puzzelen, maar kreeg Jeen het vertrouwen en mocht zich in de punt van de aanval melden.

Om 11:30 het beginsignaal en direct werd duidelijk dat er twee voetballende ploegen op het veld stonden.
Veel voetbal op het middenveld dus kansen waren er (bijna) niet te traceren.
Toch werd langzaamaan Valken de betere ploeg en kregen we enkele kansen die helaas nog niet benut werden.

Na 30 minuten was wederom een actie over links via Wietse Sijm die de bal met een prachtige voorzet bij Niels Fine kreeg en hij voor zijn 4e competitietreffer tekende 1-0.
Daarna een behoorlijk aanvallend SEW die natuurlijk voor de rust de gelijkmaker wilde maken.
Daar waar aangevallen wordt komen ruimtes achter de linies dus kreeg Valken zelfs de grootste kans op 2-0 voor de rust, maar helaas……………

Rust 1-0

Jelle kon niet verder en Mats mocht in zijn plaats zijn overtollige energie er tegenaan gooien!

Het was SEW die het spel bepaalde, maar Valken werkelijk prachtige kansen kreeg in de counter……………maar ook deze gingen er niet in.
Na 60 minuten werd Jeen naar de kant gehaald die geheel op eige wijze (sleuren, buffelen, theatraal vrije trappen versieren, verbaal aanwezig) deze best moeilijke taak naar behoren had ingevuld.
Opa Jos naast Niels Fine in de punt en Wietse Groot “controlerend” op tien en Robert op zes (viel goed in met mooie diepteballetjes op Jos en Niels!)
Ook SEW kreeg niet te missen kansen, maar dat lukte hen toch en raakte iets gefrustreerd zonder gemeen spel of iets wat in die richting wees.

De scheidsrechter was een goede, maar vergat toch echt een penalty te geven toen er een verdediger van SEW handballend door zijn eigen strafschopgebied holde.

De druk nam toe en toen gebeurde toch waar iedereen bang voor was……………… in een scrimmage tussen Wietse.S en enkele aanvallers duikelde men op de grond en gaf de scheids een penalty aan SEW.
Deze werd met 230 KM/UUR achter Edwin geschoten en de stand was (verdiend) op gelijke hoogte 1-1

Met nog 15 minuten op de klok was SEW helemaal los en ging vol voor de winst.
Afgezien van het vele balbezit van SEW in die 15 minuten, was het Valken die enkele prachtige kansen kreeg om alsnog de volle winst binnen te halen, maar zowel Niels.F en opa Jos konden het net niet vinden.
De spanning steeg, maar de 1-1 was en bleef de eindstand en kon iedereen ook beamen dat dat de enige terecht uitslag moest zijn van deze wedstrijd.

Om zulke wedstrijden winnend af te sluiten moeten alle spelers echt top zijn en dat was vandaag gewoon niet het geval, maar duidelijk was wel dat dat opgevangen werd door het hele team zonder op elkaar af te geven, klasse dus!

Een prima resultaat tegen een goede ploeg en van deze wedstrijden moet je gewoon genieten is mijn mening!

Dinsdag nog even vertrouwen tappen tegen WSW en dan naar de zondag toe werken waar we thuis (het vernieuwde) RKEDO mogen ontvangen.